הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
3.5 כוסות קמח
250 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעט מים קרים
למלית
מיכל שמנת מתוקה
150 ג' סלומון מעושן חתוך דק
2 בצל קצוץ
רבע כוס עלי שמיר טריים
2 ביצים
חמאה לשימון התבניות
אופן ההכנה
בצק
מערבבים את החמאה עם הקמח בידיים לשים עד שנוצרים פירורים גושים מוסיפים מעט ובזהירות מים מעבדים עד שנוצר בצק.
מלית
מטגנים את הבצל במחבת אש בינונית עד שמתרככך - מצננים.
מוסיפים את השמנת והביצים מערבבים ומוסיפים את הסלומון והשמיר.
מסדרים בתביות הסיליקון המשומנות את הבצק ויוצרים שוליים גבוהים עד למעלה .
יוצקים בכל מנה את המלית ומכניסים לתנור 180 מעלות שחומם מראש ל20 ד' .
מוציאים מהתבניות בזהירות מלמטה למעלה מסדרים צלחת כשהמנה במרכז ולצידה סלט לטעמכם.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
