הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקלתית בקוטר 28 ס"מ (או 8 קלתיות אישיות):
200 גרם חמאה רכה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח לבן
חומרים ל-8 קלתיות אישיות בקוטר 8 ס"מ:
לקרם פטיסייר:
1/4 ליטר חלב
21/2 כפות קורנפלור
2 חלמונים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
מקל וניל, חצוי לאורכו
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
לקישוט:
פירות טריים יפים (תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון וכו')
לזיגוג:
2 כפות ריבת משמש או אפרסק מדוללת ב-2 כפות מים חמים
אופן ההכנה
1.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.
2.מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה.
3.מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק פתיתים. (עיבוד יתר פוגע במרקם).
4.מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר
ומיוצב.
5.מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך
את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים
במזלג למניעת התנפחות ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מכינים קרם פטיסייר:
1.ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס).
2.מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
3.יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה.
4.מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים - טורפים
כל הזמן.
5.מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של
דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא יווצר קרום).
מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
מוסיפים קצפת לקרם הקר:
1.במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים.
2.בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם
והקצפת.
מרכיבים את הטארטים:
ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים. מזגגים את הפירות בריבה החמימה. מגישים מיד או שומרים במקרר (מקסימום יום אחד) עד ההגשה.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון
