חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי - קרין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עונת הפירות בעיצומה זה הזמן לטארט פירות מרהיב וטעים
טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי - קרין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עונת הפירות בעיצומה זה הזמן לטארט פירות מרהיב וטעים
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקלתית בקוטר 28 ס"מ (או 8 קלתיות אישיות):
200 גרם חמאה רכה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח לבן
חומרים ל-8 קלתיות אישיות בקוטר 8 ס"מ:
לקרם פטיסייר:
1/4 ליטר חלב
21/2 כפות קורנפלור
2 חלמונים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
מקל וניל, חצוי לאורכו
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
לקישוט:
פירות טריים יפים (תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון וכו')
לזיגוג:
2 כפות ריבת משמש או אפרסק מדוללת ב-2 כפות מים חמים
אופן ההכנה
1.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.
2.מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה.
3.מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק פתיתים. (עיבוד יתר פוגע במרקם).
4.מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר
ומיוצב.
5.מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך
את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים
במזלג למניעת התנפחות ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מכינים קרם פטיסייר:
1.ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס).
2.מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
3.יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה.
4.מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים - טורפים
כל הזמן.
5.מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של
דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא יווצר קרום).
מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
מוסיפים קצפת לקרם הקר:
1.במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים.
2.בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם
והקצפת.
מרכיבים את הטארטים:
ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים. מזגגים את הפירות בריבה החמימה. מגישים מיד או שומרים במקרר (מקסימום יום אחד) עד ההגשה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון