הוראות הכנה
מרכיבים
80 גרם בצק עלים מרודד
½2 עגבניות טריות וגדולות פרוסות לפרוסות בינוניות
רולדת גבינת עזים
למשרה: ריחן
טימין
מרווה
שום
רוזמרין
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
2 כפות שמן זית
לריבת בצל: 4 בצלים סגולים פרוסים דק
50 גרם חמאה
½ כוס חומץ בלסמי
½ כוס סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
חותכים את בצק העלים לעיגולים בקוטר 9 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כארבעים דקות. מכניסים למעבד המזון את עשבי התיבול (מעט מכל סוג) יחד עם מלח, פלפל ושמן הזית ומעבדים עד שעשבי התיבול והשום קצוצים היטב. מניחים פרוסות עגבניות בתבנית אפייה ויוצקים את המשרה מעל. אופים בחום בינוני כשעה וחצי עד שמתאדים מרבית הנוזלים.
לריבת הבצל מחממים בסיר כבד את הבצל עם החמאה, הבלסמי והסוכר. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה, עד שהנוזלים מתאדים.
מניחים את בסיס הבצק בצלחת הגשה. מורחים על הבצק שכבה של גבינת עזים. מניחים מעל שכבה של ריבת בצל ומעל מסדרים את קונפי העגבניות. מחממים קלות בתנו מיד לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: שף מיקה שרון ממסעדת מיקה
שתף את המתכון
