הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים מופרדות
קורט מלח
½ כוס סוכר
1 כף מים
1 כף ליקר
1 כף שמן
3 כפות קמח, או פירורי ביסקוויטים
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם המלח ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לרמת קצף יציב.
טורפים את החלמונים, מוסיפים להם את המים, הליקר והשמן וממשיכים לבחוש לתערובת חלקה. מקפלים בעדינות לקצף החלבונים. מוסיפים את הקמח או את פירורי הביסקוויטים והאגוזים ומקפלים בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית - קוטר 28 ס"מ, ואופים בחום בינוני כ-35 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
כשהעוגה קרה מצפים אותה בקרם השמנת.
להניח בקירור לפחות 24 שעות.
מגיש:
מקור: חדוות הבישול
שתף את המתכון
