חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טורט שוקולד מריר ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון עמוס שוקולד מבפנים וגם בחוץ: מכינים בלילה לטורט עם שוקולד ושקדים, brומצפים בגאנש. מעטרים בשקדים מסוכרים
טורט שוקולד מריר ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון עמוס שוקולד מבפנים וגם בחוץ: מכינים בלילה לטורט עם שוקולד ושקדים, brומצפים בגאנש. מעטרים בשקדים מסוכרים
הוראות הכנה
מרכיבים
160 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
160 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות
¾ כוס (165 גרם) סוכר לבן עדין
1 כוס (125 גרם) שקדים קלופים, טחונים דק
2/3 כוס (50 גרם) שבבי שקדים קלויים, קצוצים גס
1/3 כוס (35 גרם) שוקולד מריר מגורר גס
ל"גאנש" שוקולד:
125 גרם שוקולד מריר מגורר גס
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
לעיטור:
1 כוס (140 גרם) שקדים מסוכרים
תבנית עמוקה בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני 180°c. משמנים את התבנית ומרפדים את תחתית
והדפנות שלה בשתי שכבות של נייר אפייה.
2. שמים את השוקולד הקצוץ ואת החמאה בסיר קטן ומערבבים מעל להבה נמוכה ,לקבלת קרם
חלק, מצננים לטמפרטורת החדר.
3. שמים בקערה קטנה את החלמונים והסוכר וטורפים במערבל (מיקסר) לתערובת תפוחה
ובהירה. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים לה, בתנועות קיפול, את קרם
השוקולד, השקדים הטחונים, שבבי השקדים והשוקולד המגורר.
4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בפעמיים.
מעבירים את התערובת לתבנית. אופים את העוגה כ- 45 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים
בתבנית 15 דקות והופכים את העוגה על רשת לצינון. הופכים שוב ומניחים לצינון מלא.
5. בינתיים מכינים את "גאנש" השוקולד: שמים בסיר קטן את השוקולד והשמנת ומבשלים על
להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם חלק. מורחים את ה"גאנש" על העוגה ומעטרים
בשקדים המסוכרים. משהים את העוגה בטמפרטורת החדר חצי שעה לפני ההגשה.
מגיש: סיטרין
מקור: אתר טעמים
שתף את המתכון