הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס קפה חזק, מוכן לשתיה, צונן
2 כפות ברנדי או ליקר קפה
½ חבילת ביסקוויטים מרובעים (פתי-בר) בטעם שוקולד
4 חטיפי שוקולד חלב - "מקופלת" מיני
קרם גבינה:
500 גרם גבינת סקי שטראוס 9% או מסקרפונה
1 כוס חלב
1 חב` פודינג וניל אינסטנט
2 מכלים שמנת להקצפה
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
מתחילים בקרם גבינה: שמים את הגבינה בקערה גדולה, ומוסיפים את הפודינג והחלב. מקציפים במערבל חשמלי לקבלת תערובת אחידה לגמרי.
מקציפים לחוד, במקצפים נקיים, את השמנת עם אבקת הסוכר עד שנוצרת קצפת יציבה. משגיחים שלא להקציף יותר מדי כדי שהשמנת לא תהפוך לחמאה.
מעבירים ½ מהקצפת אל תערובת הגבינה ומקפלים אותה בעדינות אך ביסודיות. בינתיים שומרים את שאר הקצפת במקרר.
טובלים את הביסקוויטים בקפה ומניחים על תחתית התבנית כך שהיא תהיה מכוסה יפה. מורחים על הביסקוויטים חצי מתערובת הגבינה.
מפוררים 2 ממתקי "מקופלת" וזורים אותם על הגבינה. מרטיבים עוד ביסקוויטים בתוך הקפה ויוצרים שכבת ביסקוויטים שניה על הגבינה. מורחים את השכבה הזו בשארית קרם הגבינה.
מעל קרם הגבינה מורחים את שארית הקצפת.
מפוררים את שאר ה"מקופלת" וזורים על הקצפת.
מכסים את התבנית בפלסטיק נצמד או רדיד אלומיניום, ושומרים במקרר, לשעתיים לפחות אך עדיף כל הלילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
