חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טלה - כתף ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טלה - כתף ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כתף עם הזרוע ללא העצם של טלה או כבש לבקש מהקצב
2 כוסות אורז לבן
½ בשר בקר או טלה טחון גס
50 גרם צנובר מטוגן קלות
1 בצל גדול קצוץ
1-2 ראשי שום קלופים
תבלינים לפי הטעם: מלח,פלפל אנגלי,גרגרי כוסברה טחונים,פלפל שחור,אגוז מוסקט
3 כוסות מים
¼ כוס שמן זית
2 ענפים של רוזמרין
פפריקה ,מלח ושמן זית למריחה על הטלה.
אופן ההכנה
לטגן את הבצל עד שיצא שקוף.
להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לערבב עד שכל הבשר יתפורר במחבת.
להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף את המים עם התבלינים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהאורז כמעט מבושל ואין נוזלים במחבת להוסיף את הצנובר לערבב ולהוריד מהאש.
להניח את הכתף על נייר כסף גדול (עדיף להניח 2 דפים) פי 3 מגודל הטלה למרוח את
הפפריקה המלח והשמן ולעסות היטב לתוך הבשר משני צדדיו.
למלא בחציו של הטלה את המילוי ולהרים את החצי השני מעל .
לעשות חתכים קטנים עם הסכין בבשר הטלה ולהכניס בפנים שיני שום.
להניח את ענפי הרוזמרין על הטלה ולכסות את הטלה היטב עם נייר הכסף מכל צדדיו ללא פתחים
להניח בתוך תבנית עם מים (חצי תבנית במים) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 3-4 שעות על חום גבוה כ-¼ שעה ואחר כך חום בנוני נמוך.
תלוי בגודל הטלה. מוכן כשהסכין נכנס בקלות לתוך הבשר.
יש להכניס מדי פעם מים חמים לתבנית עד שעה לפני סיום הבישול.
מגיש: shoshig
מקור: ערבי ישראלי
שתף את המתכון