הוראות הכנה
מרכיבים
1 כתף עם הזרוע ללא העצם של טלה או כבש לבקש מהקצב
2 כוסות אורז לבן
½ בשר בקר או טלה טחון גס
50 גרם צנובר מטוגן קלות
1 בצל גדול קצוץ
1-2 ראשי שום קלופים
תבלינים לפי הטעם: מלח,פלפל אנגלי,גרגרי כוסברה טחונים,פלפל שחור,אגוז מוסקט
3 כוסות מים
¼ כוס שמן זית
2 ענפים של רוזמרין
פפריקה ,מלח ושמן זית למריחה על הטלה.
אופן ההכנה
לטגן את הבצל עד שיצא שקוף.
להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לערבב עד שכל הבשר יתפורר במחבת.
להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף את המים עם התבלינים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהאורז כמעט מבושל ואין נוזלים במחבת להוסיף את הצנובר לערבב ולהוריד מהאש.
להניח את הכתף על נייר כסף גדול (עדיף להניח 2 דפים) פי 3 מגודל הטלה למרוח את
הפפריקה המלח והשמן ולעסות היטב לתוך הבשר משני צדדיו.
למלא בחציו של הטלה את המילוי ולהרים את החצי השני מעל .
לעשות חתכים קטנים עם הסכין בבשר הטלה ולהכניס בפנים שיני שום.
להניח את ענפי הרוזמרין על הטלה ולכסות את הטלה היטב עם נייר הכסף מכל צדדיו ללא פתחים
להניח בתוך תבנית עם מים (חצי תבנית במים) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 3-4 שעות על חום גבוה כ-¼ שעה ואחר כך חום בנוני נמוך.
תלוי בגודל הטלה. מוכן כשהסכין נכנס בקלות לתוך הבשר.
יש להכניס מדי פעם מים חמים לתבנית עד שעה לפני סיום הבישול.
מגיש:
מקור: ערבי ישראלי
שתף את המתכון
