חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טרין חלב קוקוס עם שזיפים מיובשים ואגוזים בקרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מורכב מעט אך לא קשה להכנה אם עוקבים אחרי ההוראות המפורטות. brהכנת המתכון מתחילה יום קודם להגשה.
טרין חלב קוקוס עם שזיפים מיובשים ואגוזים בקרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מורכב מעט אך לא קשה להכנה אם עוקבים אחרי ההוראות המפורטות. brהכנת המתכון מתחילה יום קודם להגשה.
הוראות הכנה
מרכיבים
20 שזיפים מיובשים
2 כוסות (½ ליטר) מים
½ כוס ( 100 גרם) סוכר
לטרין הקוקוס:
4 כוסות (1 ליטר) חלב קוקוס (או חלב סויה למי שמעדיף)
3 כפות גדושות (25 גרם) אבקת ג'לטין
¼2 כוסות (250 גרם) סוכר
מעט מלח
מעט הל טחון
לאגוזים:
½ כוס (100 גרם) סוכר
שמן לשימון המשטח
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז, קצוצים וקלויים
אופן ההכנה
1. השזיפים:
שמים את השזיפים בסיר ויוצקים עליהם את המים. שורים במשך הלילה. למחרת, מוסיפים את הסוכר, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות. מצננים (שומרים את הנוזל, הוא ישמש לרוטב), מסננים ומגלענים את השזיפים.
2.חלב הקוקוס: שמים בסיר את חלב הקוקוס (או חלב הסויה) מפזרים עליו את הג'לטין ומשהים 5 דקות. מוסיפים את הסוכר, המלח וההל ומרתיחים, תוך ערבוב. מסירים מן הכיריים ומצננים. מניחים 2 שזיפים בכל קערית, ויוצקים עליהם מנוזל הקוקוס.מעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
3. האגוזים בקרמל: שמים את הסוכר במחבת וממיסים מעל להבה בינונית כמה דקות עד שהוא מזהיב, נמס והופך לקרמל (זהירות שלא ישרף) בינתיים משמנים משטח עבודה חסין חום, מוסיפים את האגוזים לקרמל , מערבבים, מסירים מן הכיריים ויוצקים מיד על המשטח המשומן.
מצננים ושומרים את גושי הקרמל שנוצרו בצד.
4. הגשת המנה: מבשלים את נוזל השזיפים ששמרנו, מעל להבה בינונית עד שהכמות מצטמצמת למחצית.
5. מחלצים את הטרין הקפוא מן הכלים, מעבירים לצלחת הגשה, חוצים במרכז, מקשטים באגוזים בקרמל ויוצקים מן הרוטב.
(אחרי כל העמל הרב- נותר רק ליהנות מן המנה המיוחדת הזו)
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מיכה גינטר, הקונדיטור הראשי של רשת דן
שתף את המתכון