הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים קטנים בגודלם (לא חצילונים)
600 גרם עגבניות
100 מ"ל שמן זית
¾ כוס ציר ירקות קר (שהפך לג'לי)
1 צרור ריחן פורח
מלח
פלפל
אופן ההכנה
קולפים את החצילים וחותכים אותם לאורך. מחממים מחצית מכמות השמן במחבת טפלון ומטגנים את החצילים עד להזהבה. מתבלים את החצילים ומניחים על נייר סופג. מניחים את פרוסות החציל המטוגנות בכלי לטרין או תבנית אינגליש קייק קצרה, מסודרים אחד ליד השני כך שהקצוות נשארים בחוץ (על מנת לסגור את הטרין בסוף). מחממים מעט מים וממיסים בהם את ג'לי ציר הירקות. קולפים את העגבניות, חוצים ומסלקים את הגרעינים מבפנים. ממלאים את כלי הטרין המרופד בחצילים בעגבניות ויוצקים את ציר הירקות המומס. סוגרים את הטרין עם קצוות החצילים כך שכל כלי הטרין מכוסה בחצילים. מכניסים למקרר לשעתיים.
מוציאים מהמקרר והופכים על משטח העבודה. חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. להגשה מניחים פרוסת טרין במרכזה של כל צלחת. יוצקים מעט משמן הזית על הטרין ומקשטים במעט עלי ריחן ומעט פרחי ריחן.
מגיש:
מקור: שף נדיה סנטיני
שתף את המתכון
