הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מים (מינרלים)
2 מקלות קינמון
6 ציפורנים שלמים
6 כדורי פלפל אנגלי
קליפת לימון חתוכה לרצועות
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כוס יין פורט או יין קינוח
1 כף סוכר
6 פרוסות לימון דקות
אופן ההכנה
שמים בסיר בינוני את המים עם מקלות הקינמון, הציפורנים, כדורי הפלפל ורצועות הלימון. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות, כדי להכין תמצית של התיבול.
בסיר אחר, גדול יותר, עשוי אמייל או פלדת אל חלד, שמים את היין האדום, הפורט והסוכר. דרך מסננת דקה יוצקים אל סיר היין את המים המתובלים. שומרים על התבלינים.
לפני ההגשה מחממים את היין כמעט עד רתיחה. אפשר להגיש ישר מהסיר או להעביר לקערת פונץ'. מקשטים בפרוסות לימון בהן נועצים את הציפורנים ובמקלות הקינמון. מגישים חם בכוסות קטנות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
