הוראות הכנה
מרכיבים
4 ירכי עוף
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 כרישה פרוסה דק
1 בצל פרוס דק
2 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
½ כוס רוטב סויה
½ כוס מים
2 כפות צ'ילי חריף מתוק
שמן לטיגון עמוק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים קלות את קוביות הבטטה לקבלת צבע שחום נאה מכל צד. מערבבים בקערה קטנה את הסויה עם רוטב הצ'ילי ועם המים ויוצקים לבטטות. מבשלים יחד עד שכמעט כל הנוזלים התאדו. מניחים בצד.
בסיר גדול מניחים את הירכיים עם צד העור כלפי מטה ומבשלים כך להוצאת השומן של העור ולקבלת פריכות של העור. לאחר השחמה נאה מוציאים את הירכיים ומכניסים לסיר את הכרישה, הבצל, השום והצ'ילי ומערבבים דקה יחד. מחזירים את העוף מעל השכבה שנוצרה כך שצד העור כעת כלפי מעלה. מוסיפים את קוביות הבטטה ורבע כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
במקביל מטגנים בשמן עמוק את קוביות תפוחי האדמה. לאחר שהקוביות הופכות פריכות מוסיפים אותם לסיר לחצי שעה האחרונה של הבישול.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
