הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים קטנים פרוסים
מלח גס
שמן לטיגון
*******************
קלח ברוקולי חתוך לפיסות קטנות
*******************
¼ ק"ג עגבניות שרי
*******************
8 בצלים קטנים קלופים
1 גזר קלוף ופרוס בעובי 1 ס"מ
כף אבקת מרק בטעם עוף
כוס מים רותחים
*******************
3 ביצים
2/3 כוס חלב
2/3 כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר
*******************
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
60 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
1. זורים על החצילים מלח ומשהים לניקוז המרירות, שוטפים, מייבשים במגבות נייר
2. מטגנים את החצילים בשמן עד שיזהיבו
3. מבשלים את הברוקולי במי מלח רותחים, מסננים ושומרים חם
4. חורצים את עגבניות השרי בקליפתן (לא קולפים, משאירים עם הקליפה)
5. שמים בסיר את הבצלים, הגזר,המים הרותחים ואבקת המרק
מבשלים עד לריכוך
6. טורפים בקערה את הביצים, החלב,השמנת המתוקה
7. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט
8. מפזרים את הירקות בתבנית
9. יוצקים את תערובת הביצים
10. זורים מעל את הגבינה הצהובה והאגוזים
11.בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°c , מכניסים את התבנית ואופים
25-30 דקות
12. בתאבון
מגיש:
מקור: john phillip carroll
שתף את המתכון
