חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ירקות ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הסגנון הוא מצרי קלסי / מאחר ולא קיים סגנון כזה ציינתי אישי
ירקות ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הסגנון הוא מצרי קלסי / מאחר ולא קיים סגנון כזה ציינתי אישי
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב בינוני
1 כוס אורז עגול שטוף היטב
6 עגבניות מנוקות מהפנים לצורך מילוי לשמור על המיץ והתוכן
15 פלפלים אדומים וירוקים מנוקים מהפנים לצורך מילוי
6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לאורכם ואח"כ לרבעים
6 גזרים חתוכים לרבעים
1 חתיכה בשר שריר (לדעתי נתח אחר) של כ-150 גר' חצויה לשני חלקים מחוברים
שמן לטיגון
2 ק"ג בשר כתף טחון
2 ק"ג בצל קצוץ
2 ביצים
מלח
"התבלינים"
1 בצל חתוך לרצועות
אופן ההכנה
מניחים את הכרוב בסיר עם ומרתיחים עד שהעלים מתרככים ( לחתוך את ליבת הכרוב כדי שיהיה קל לפרק את העלים)
בקערה גדולה לערבב את הבשר הטחון, הבצל, אורז, 2 כפות זרעי כמון, 2 כפות פלפל שחור, וכפית של פלפל אדום. לערבב לתערובת אחידה להוסיף 2 ביצים ולערבב שוב להוסיף לתערובת בערך בין 1/3 ל-1/2 כוס שמן רגיל.
להרתיח את הפלפלים הנקיים במים שהרתחנו את הכרוב , משך ריכוך הפלפלים כ-6-7 דקות ,למלא את הירקות בתערובת הבשר , מהבשר שנותר להכין כדורים
בגודל של כדור טניס.
בסיר גדול לשים שמן בגובה של 1 ס"מ מפני תחתית הסיר לטגן את חתיכת הבשר
להוסיף רצועות של בצל ולטגן , להוסיף את מיץ העגבניות והתוך ששמרנו
לסדר בתחתית הסיר את תפוחי האדמה והגזרים, ומעל להניח את הממולאים
לפי הסדר הבא: פלפלים, מעליהם כרוב מעליהם עגבניות ממולאות ומעל כדורי בשר
לפזר מעל חופן מלח וזרעי כמון , לשפוך מעל כוס מים ולבשל עד שמוכן.
מגיש: gilai
מקור: אמא
שתף את המתכון