חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ירקות שורש ועוד-בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צרוף מעניין של ירקות שורש (גזר, תפו"א, בטטה) אך בנוסף לכך גם כרובית, brפלפל אדום, אגוזי ברזיל וגבינת עזים ועוד. brהמנה מזכירה מעט "אנטי פסטי" אך הרבה יותר עשירה ומגווונת. brרצוי מאד להקפיד על טריות הירקות, חתוך בינוני, ועריכה בשכבה אחת בתבנית.
ירקות שורש ועוד-בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צרוף מעניין של ירקות שורש (גזר, תפו"א, בטטה) אך בנוסף לכך גם כרובית, brפלפל אדום, אגוזי ברזיל וגבינת עזים ועוד. brהמנה מזכירה מעט "אנטי פסטי" אך הרבה יותר עשירה ומגווונת. brרצוי מאד להקפיד על טריות הירקות, חתוך בינוני, ועריכה בשכבה אחת בתבנית.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים טריים יפים
2 תפוחי אדמה, אדומים, קטנים-בינוניים, עם הקליפה
1 בטטה צרה וארוכה, עם הקליפה
1 פלפל אדום
1 ראש כרובית קטן ומוצק
100 גרם אגוזי ברזיל או מלך, או קשיו
כמה ענפי רוזמרין חתוכים
לרוטב:
4 כפות שמן זית עדין, רצוי כתית
3 כפות סילאן תמרים
מעט מלח
לבזיקה (לא חובה): שומשום
לזילוף: מיץ לימון טרי
אפשרות:
150-200 גרם גבינת "פרומעז" או גבינת עזים רכה וטריה אחרת,
עם כמה עלי גפן משומרים וחופן צנוברים
אופן ההכנה
1.קולפים וחוצים את הגזרים לאורך. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים (את הגזעים שומרים במקפיא למרק).
2. מרתיחים 2 ליטר מים מוסיפים כפית מלח וחולטים את הגזרים 5 דקות. מוסיפים את פרחי הכרובית מכסים וחולטים 5 דקות נוספות. מסננים היטב ומיבשים היטב במגבת נייר.
3. מקרצפים בטטות ותפודים. חוצים לאורך. חוצים את הבטטות גם לרוחב. חותכים את הפלפל לפיסות עבות (ברוחב של כ-3 ס"מ).
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
4. מערבבים שמן, סילאן ומעט מאד מלח. אם הירקות עדיין רטובים מן השטיפה יש לנגבם בעזרת מפיות נייר. שמים את הירקות המיובשים בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים היטב.
5. מסדרים את הירקות בשכבה אחת בתבנית פיירקס גדולה, לא מצופפים מדי. מפזרים את האגוזים בין הירקות ותוקעים בינהם גם פיסות ענפי רוזמרין.
6. אם מחליטים לאפות עם גבינה- עוטפים אותה בעלי הגפן , אך שומרים את פני הגבינה חשופים, בוזקים על הגבינה חופן צנוברים ומברישים במעט מאד שמן זית. מניחים את חבילת הגבינה באמצע התבנית בין הירקות. בוזקים על הירקות בשומשום ואופים (180°c) במשך 60 עד 80 דקות. אם אוהבים את הירקות שחומים וקרמלים יותר אפשר להמשיך לאפות 10 דקות נוספות (תלוי בתנור שלכם).
7. לפני ההגשה- זולפים במעט מיץ לימון טרי. אפשר לערבב במעט סילאן.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון