הוראות הכנה
מרכיבים
למרמלדה
40 גר' חמאה
4 כפות שמן
6 בצלים סגולים פרוסים
2 כפות סוכר חום
4-5 כפות חומץ בן יין אדום או פטל
4 כפות יין מרסלה
לכבד
18 כבדי עוף טריים
כוס קמח
100 גר' חמאה
3 כפות שמן
6 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1.למרמלדה: ממיסים החמאה עם השמן במחבת כבדה, מוסיפים בצל ומטגנים עד השקפה. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומטגנים עוד 5 דק'. מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד 5 דק'. מוסיפים את היין ומבשלים עוד 5 דק' על אש נמוכה.
2.לכבד: מסירים מהכבד גידים, שוטפים ומייבשים. מקמחים ומנערים משאריות הקמח.
3.ממיסים במחבת כבדה את החמאה והשמן, מטגנים את הכבדים בקבוצות קבוצות 2-3 דק' מכל צד. מתבלים במלח ופלפל ושומרים במקום חם.
4.מחזירים את כל הכבדים למחבת, מוסיפים את החומץ ומטגנים דקה.
5.מחלקים את ריבת הבצל לצלחות אישיות ומניחים מעליה את הכבד.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון
