הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים לרוטב חמוץ מתוק
100 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר
3 כפות רוטב סויה
זנגוויל טחון או טרי ומגורר
מלח
1 כף קורנפלור מעורבות במעט מים קרים להסמכת הרוטב (לא חובה)
חובבי הפיטריות יכולים להוסיף לרוטב סלסילת פיטריות טריות פרוסות
מרכיבים לכדורי הבשר
1 ק"ג בשר טחון (רצוי תערובת של בשר בקר והודו אדום או עוף והודו)
2 ביצים
יין אדום
רוטב סויה
זנגוויל טחון או טרי ומגורר
פירורי לחם
מלח
אופן ההכנה
מערבבים את רסק העגבניות עם המים, החומץ, הסוכר והסויה, מרתיחים תוך כדי בחישה ומתבלים בזנגוויל ומלח לפי הטעם. מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמים הקרים ובוחשים עד להסמכת הרוטב.
מערבבים את הבשר והביצים, מוסיפים יין, סויה, מלח וזנגוויל לפי הטעם.
מוסיפים פירורי לחם עד שהתערובת מקבלת סמיכות המאפשרת יצירת כדורים. טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך.
מגלגלים בידיים רטובות כדורי בשר קטנים ומניחים ברוטב הרותח.
מבשלים כחצי שעה.
טיגון קל של כדורי הבשר בשמן עמוק ואחר כך בישול ברוטב, ייתן שיפור משמעותי למתכון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
