הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות הבשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 בצל גדול קלוף חתוך ל-4
3-4 שיני שום שלמות, קלופות
1-2 פלפל ירוק חריף מנוקת מחרצנים
3 פרוסות לחם לבן ישן שהושרו ונסחטו
צרור עלי כוסברה טריים
2 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גם חצי כוס צנוברים
1 כוס פירורי לחם לציפוי
שמן זית לטיגון
לתבשיל:
¼כוס שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
6 שיני שום שלמות, מעוכות מעט
1 כף עלי תימין
4 פקעות שומר, חתוכים לרבעים
3 כוסות פולי פול טריים/קפואים
4 כוסות מים/מרק עוף צח
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף גרדת קליפת לימון
2 כפיות כורכום
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
לקציצות:
1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את הבצל, השום, הפלפל החריף, הלחם הסחוט
והכוסברה. מרסקים הכול לתערובת פירורית
2. מוסיפים את התערובת הירוקה לקערה עם הבשר, התבלינים והביצים, מערבבים היטב
לתערובת אחידה
3. מרטיבים מעט את כפות הידיים וצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ושטוחות מעט
4. טובלים את הקציצות בפירורי לחם ומצפים אותן סביב סביב
5. מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה 1 ס"מ בערך, וכשהוא חם מטגנים את הקציצות
משני הצדדים עד שהן שחומות ופריכות
לתבשיל:
6. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה את השום, הבצל והתימין
ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את רבעי השומר ומטגנים עוד שתי דקות
7. מוסיפים לסיר את המים או המרק, את הפול, מיץ הלימון וקליפתו, הכורכום, הכוסברה,
המלח והפלפל השחור. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות
8. מוסיפים פנימה את הקציצות. מתנים להן מקום בין הירקות, מביאים שוב לרתיחה, מכסים
ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה
9. לפני ההגשה מפזרים מעל עוד מעט כוסברה קצוצה
10. בתאבון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון
