חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר חמוצים עם שומר ופול ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי בשר חמוצים עם שומר ופול ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות הבשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 בצל גדול קלוף חתוך ל-4
3-4 שיני שום שלמות, קלופות
1-2 פלפל ירוק חריף מנוקת מחרצנים
3 פרוסות לחם לבן ישן שהושרו ונסחטו
צרור עלי כוסברה טריים
2 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גם חצי כוס צנוברים
1 כוס פירורי לחם לציפוי
שמן זית לטיגון
לתבשיל:
¼כוס שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
6 שיני שום שלמות, מעוכות מעט
1 כף עלי תימין
4 פקעות שומר, חתוכים לרבעים
3 כוסות פולי פול טריים/קפואים
4 כוסות מים/מרק עוף צח
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף גרדת קליפת לימון
2 כפיות כורכום
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
לקציצות:
1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את הבצל, השום, הפלפל החריף, הלחם הסחוט
והכוסברה. מרסקים הכול לתערובת פירורית
2. מוסיפים את התערובת הירוקה לקערה עם הבשר, התבלינים והביצים, מערבבים היטב
לתערובת אחידה
3. מרטיבים מעט את כפות הידיים וצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ושטוחות מעט
4. טובלים את הקציצות בפירורי לחם ומצפים אותן סביב סביב
5. מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה 1 ס"מ בערך, וכשהוא חם מטגנים את הקציצות
משני הצדדים עד שהן שחומות ופריכות
לתבשיל:
6. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה את השום, הבצל והתימין
ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את רבעי השומר ומטגנים עוד שתי דקות
7. מוסיפים לסיר את המים או המרק, את הפול, מיץ הלימון וקליפתו, הכורכום, הכוסברה,
המלח והפלפל השחור. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות
8. מוסיפים פנימה את הקציצות. מתנים להן מקום בין הירקות, מביאים שוב לרתיחה, מכסים
ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה
9. לפני ההגשה מפזרים מעל עוד מעט כוסברה קצוצה
10. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון