הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר:
1 ק"ג בשר טחון
2 כפות רוטב סויה
100 גר' רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט לקובה
2 כפיות אבקת מרק עוף
2 בצים
4 כפות גדושות קורנפלור
לירקות :
4 גבעולי סלרי
1 כרוב לבן קטן קטן
2 גזרים
2 בצלים
1 כפית מלח
2 כפיות פלפל שחור
200 גר' רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף
3 כוסות מים רותחים
לקימוח:
קורנפלור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
לחתוך סלרי, כרוב ובצל לקוביות. ואת הגזר לגפרורים. להניח בצד.
לערבב את הבשר עם שאר החומרים.
לקמח בנדיבות צלחת רחבה, בקורנפלור.
ליצור כדורים בגודל כדורי פלאפל ולהניח אותם על הצלחת עם הקורנפלור.
לחמם שמן בגובה 1/2 ס"מ.
לגלגל את הכדורים שיצרנו בקורנפלור ולהעביר ישר לסיר (אחרת הקורנפלור נספג בבשר) לאטום מכל הצדדים ולהוציא לקערה.
להכניס לאותו סיר את הירקות ולאדות 5 - 10 דק'.
לתבל ולהוסיף את המים.
לערבב, להביא לרתיחה ולסדר מעל הירקות את כדורי הבשר.
לבשל כ-45 דקות על אש קטנה, מכוסה.
הערות:
הולך נהדר עם אורז אבל לא הכרחי כי הירקות מהווים תוספת בפני עצמם.
מגיש:
מקור: עס סירקיס
שתף את המתכון
