חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר קטנים ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי בשר קטנים מטוגנים ומבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי. br
כדורי בשר קטנים ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי בשר קטנים מטוגנים ומבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי. br
הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר:
½ ק"ג בשר בקר או כבש, טחון
50 גרם שקדים קצוצים
1 ביצה
מלח, פלפל
½ כפית קינמון
½ כפית כמון
2 כפות כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים דק
1 כף עלי נענע , קצוצים דק
3 כפות קמח
2 כפות שמן זית
לרוטב: (ראה בהערות)
3 עגבניות גדולות או 1 קופסה קטנה (411 גרם) של קוביות עגבניות
3 כפות שמן זית
2 שני שום כתושות
1 כפית סוכר
1 כף כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים את הבשר הטחון עם השקדים, הביצה, התבלינים ועשבי התיבול לתערובת אחידה. צרים כדורים בגודל אגוז גדול (כדורונים) ומגלגלים אותם בקמח.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הכדורונים עד שישחימו מעט מכל הצדדים. מוציאים מן המחבת ושומרים בצד. (ראה הערות)
3. להכנת הרוטב, חולטים את העגבניות , מקלפים וקוצצים דק (אין צורך אם משתמשים בשימורים).
4. מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את השום ומטגנים , תוך כדי בחישה, כ-1 דקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הסוכר, הכוסברה (או הפטרוזיליה), מלח ופלפל ו-1 כוס מים ומביאים לרתיחה.
5. מחליקים לתוך הרוטב את כדורוני הבשר המטוגנים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-30 דקות.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון