הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
מרכיבים לכ-100 כדורים:
לבצק:
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
½ כפית מלח
250 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
למילוי:
כ-100 זיתים ירוקים מגולענים
ציפוי:
100 גרם שומשום
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. שמים בקערה או במעבד מזון את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ומאחדים לבצק. הבצק מעט דביק בשלב הזה.
2. עוטפים את הבצק בניילון ושומרים במקרר כמה שעות, אפשר יום-יומיים.
3. קורצים מהבצק כמות של כפית בערך, לוקחים זית מגולען, עוטפים אותו בבצק ומגלגלים ביד לכדור קטן שנסגר ומכסה לגמרי את הזית.
4. שמים את השומשום בצלחת שטוחה, מגלגלים את הכדור בשומשום תוך הידוק, עד שיצופה לגמרי מכל הכיוונים.
5. מכינים כך כדורים מכל כמות הבצק ומניחים אותם בצפיפות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים בחום גבוה 200° כ-30 דקות, עד להזהבה קלה (הכדורים האפויים צריכים להישאר די בהירים).
7. מגישים חם או קר. לאחר צינון הכדורים אפשר לשמור אותם בכלי אטום יומיים, או להקפיא ולחמם בתנור לפני הגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
