הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
רכיבים:
1/3 1 כוסות מים
2 כפיות סוכר
1/4 1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח תירס
3 כוסות קמח
1/2 1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית אבקת בצל
1/2 1 כפיות שמרים
אופן ההכנה
1.אפשר להכין במעבד מזון כך:
לשים במעבד את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולעבד עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, הקמח ושאר החומרים היבשים.
לעבד עד לקבלת בצק רך.
להוציא מהמעבד, לשים בקערה ולכסות במגבת כ-45 דקות עד לשימוש.
להכנה ידנית:
לערבב את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולערבב עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, קמח ושאר החומרים היבשים וללוש עד לקבלת בצק רך אך לא דביק מידי (כ-10-8 דקות).
לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" ל-45 דקות.
מקמחים היטב תבנית קפיצית ומשטחים על תחתיתה עלה בצק בעובי 5 ס"מ
ועושים שקערוריות עם הבוהן על פני הבצק ומשאירם "לנוח" ל-30 דקות נוספות להכפלת הנפח מורחים היטב בשמן זית עם מברשת.
מכניסים לתנור שחומם ל220 מעלות ל 35 דקות לערך עד שמשחים מוציאים ומקררים על רשת לפחות 15 דקות משחררים ואוכלים
מגיש:
מקור: גובאני
שתף את המתכון
