הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת ריבועי בצק עלים "מעדנות" (800גר')
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 גביע קרם פרש
1 ק"ג תות שדה טריים ופרוסים (או כל פרי אחר נבחר)
אבקת סוכר
1 חלמון מהול במעט מים
לרוטב:
½ק"ג תותים
200 גר' אבקת סוכר
מיץ מ-½לימון
אופן ההכנה
1. מפשירים את ריבועי הבצק על פי ההוראות שעל גבי האריזה
2. מקציפים את השמנת והסוכר לקצף יציב, מוסיפים לקצפת את הקרם פרש בתנועות קיפול
3. חוצים כל ריבוע בצק ל-2 משולשים. מורחים בחלמון ביצה
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-190°c כ-15 דקות או עד שהבצק משחים, מצננים
5. חוצים כל משולש לרוחב, מניחים מעט תותים מעל לבסיס אחד
6. עורמים מעט מהקצפת מעל לתותים, מכסים בחצי השני
7. טוחנים את כל חומרי הרוטב
8. מניחים בצלחת רוטב, לידו משולש ממולא, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים
9. מקשטים בעלה של נענע
10. בתאבון
מגיש:
מקור: מעדנות
שתף את המתכון
