הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קמח מנופה
1 תפו"א בינוני מבושל עבור הקמח
2 תפו"א בינוניים מבושליםלמלית
1 בצל קטן מגורד
½1 כוס חלב
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 גיבעול רוזמרין
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מים קרים
אפשר להכין מלית אחרת
אופן ההכנה
1. למעוך את תפו"הא לבצק עד שיהיה מעוך דק - אפשר להעביר
דרך נפת קמח בלחיצה ע"י כף או מרית.
2. להוסיף לתפוה"א את הקמח, מים, מלח ומעט שמן זית וללוש
עד לקבלת בצק קשה ואחיד הניתן לרידוד.
3. למעוך את תפוה"א למלית להוסיף להם את הבצל, מלח, פלפל
שחור וכף אחד של גבינה.
4. לרדד את הבצק לעובי של 3 עד 4 מ"מ ולחתוך החוצה עיגולים
ע"י קופסת טונה ריקה.
5. לכל עיגול לשים כפית ועוד קצת מהמלית, לקפל את העיגול לשניים
ולהדק עם האצבעות את השוליים. להניח על מגבת יבשה למשך
שעה.
6. להרתיח מים בסיר להוסיף מלח ולבשל את הכיסונים אחרי ציפתם
כ - 8 עד 10 דקות.
7. להרתיח את החלב עם הרוזמרין, להוסיף מלח ולהנמיך את האש
ולבשל עד לצימצום הכמות לחצי.
8. לסדר בכלי הגשה חסין אש את הכיסונים, להוסיף לחלב החם את
הגבינה,ושמן זית לערבב ולצקת על הכיסונים. להכניס לתנור שחומם
ל - 160 מעלות למשך 10 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
