הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טרי, טחון
5 כפות שמן או שומן אווז
2 בצלים קצוצים
½ כוס צימוקים
4 עלי מרווה קרועים ביד
8 כבדי עוף טריים, שלמים, נקיים משומן וגידים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 ביצים
3 עלי דפנה
לציפוי:
½ כוס פירורי לחם
½ כוס שבבי בצל מטוגנים יבשים
מעט שמן
מחבת לטיגון
קערה עמוקה
תבנית מוארכת רצוי מקרמיקה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180°c
2. חותכים כל כבד ל-2. מחממים את השומן או השמן במחבת,כשהשמן חם, מכניסים את
הכבדים, ממליחים ומפלפלים את הכבדים ומטגנים אותם טיגון קצר מאוד, רק שישחימו
היטב סביב סביב
3. מוציאים את הכבדים בזהירת מהמחבת לצלחת.
4. באותה מחבת, מוסיפים את עלי המרווה והבצל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב
5. מעבירים את הבצל המטוגן עם שומן הטיגון לקערה. מוסיפים את הבשר, הצימוקים והביצים
6. מערבבים את כל התערובת לעיסה אחידה
7. מניחים את תערובת הבשר בתבנית מוארכת, חורצים עם היד מעין תעלה עמוקה לאורך
כיכר ומכניסים אל התעלה את הכבדים המטוגנים בשתי שורות
8. מכסים את הכבדים בתערובת הבשר, מהדקים את הבשר בעדינות על הכבדים עד
שמתקבלת כיכר סגורה
9. מורחים את פני הכיכר במעט שומן אווז/שמן ומהדקים אליה את תערובת פירוי הלחם
ושבבי הבצל
10. מניחים מעל את 3 עלי הדפנה
11. אופים שעה בתנור
12. בתאבון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון
