הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד:
מחבת לקרפים מטפלון עם שפה נמוכה ותחתית ישרה לגמרי.
להכין יום קודם:
סירופ:
כוס מים,
2 כוסות סוכר.
בתוך סיר מביאים לרתיחה. אחרי שהסוכר נמס, מבשלים אוד קצת על אש נמוכה עד שהסירופ מסמיך מעט. לא יותר מדי 10-15 דקות אחרי הרתיחה יספיקו. מצננים מעבירים לבקבוק או לכלי של רוטב, ושומרים במקרר. למחרת, לפני ההגשה,
מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים ומיץ מחצי לימון. למה לא מוסיפים את זה קודם? כי מי הוורדים מתנדפים במשך יממה, וגם לימון יותר טעים כשהוא סחוט טרי.
גבינה: זו צריכה להיות ברינזה של כבשים, מלוחה. יש להשרות אותה במים,
בכלי די גדול, של ליטר וחצי, 24 שעות ולהחליף את המים כל 4 שעות בערך. גם אחרי כל זה תישאר בה מליחות קלה.
חומרים:
250 גר' אטריות קדאיף,
125 גר' חמאה,
250-300 גרם גבינת ברינזה, שעברה השרייה כמפורט למעלה.
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב, שכל האטריות יהיו מצופות בחמאה. משטחים במחבת שכבה איחדה של אטריות בגובה 7-8 מ"מ לא יותר. על זה מפוררים את הגבינה בשכבה אחידה ומהדגים היטב (בתמונה 1-2). מדליקים את הלהבה הרחבה ביותר בגז, ומקטינים את האש למינימום. פלטה חשמלית עדיפה. מניחים את המחבת על האש, ומזיזים אותה קצת מדי פעם, כך שהחום הישיר יגיע במשך הזמן לכל תחתית המחבת. נשמעים פצפוצי חמאה עדינים ועלה ריח עדין במטבח. הגבינה נמסה בהדרגה. כדי לראות מה קורה למטה, מרימים מדי פעם את השוליים בעזרת מרית עץ. כאשר האטריות הגיעו לצבע זהוב שחום, מורידים מהאש, מניחים צלחת על המחבת והופכים את הכנאפה. הגבינה תהיה עכשיו למטה (תמונה 3). יוצקים מיד את הסירופ הקר ומגישים (תמונה 4).
מגיש:
מקור: עיתון מקומי
שתף את המתכון
