חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כנאפה ביתית על מחבת - שלב שלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ההכנה מעט דורשת השקעה אבל המאמץ שווה כל דבר - באחריות.
כנאפה ביתית על מחבת - שלב שלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ההכנה מעט דורשת השקעה אבל המאמץ שווה כל דבר - באחריות.
הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד:
מחבת לקרפים מטפלון עם שפה נמוכה ותחתית ישרה לגמרי.
להכין יום קודם:
סירופ:
כוס מים,
2 כוסות סוכר.
בתוך סיר מביאים לרתיחה. אחרי שהסוכר נמס, מבשלים אוד קצת על אש נמוכה עד שהסירופ מסמיך מעט. לא יותר מדי 10-15 דקות אחרי הרתיחה יספיקו. מצננים מעבירים לבקבוק או לכלי של רוטב, ושומרים במקרר. למחרת, לפני ההגשה,
מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים ומיץ מחצי לימון. למה לא מוסיפים את זה קודם? כי מי הוורדים מתנדפים במשך יממה, וגם לימון יותר טעים כשהוא סחוט טרי.
גבינה: זו צריכה להיות ברינזה של כבשים, מלוחה. יש להשרות אותה במים,
בכלי די גדול, של ליטר וחצי, 24 שעות ולהחליף את המים כל 4 שעות בערך. גם אחרי כל זה תישאר בה מליחות קלה.
חומרים:
250 גר' אטריות קדאיף,
125 גר' חמאה,
250-300 גרם גבינת ברינזה, שעברה השרייה כמפורט למעלה.
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב, שכל האטריות יהיו מצופות בחמאה. משטחים במחבת שכבה איחדה של אטריות בגובה 7-8 מ"מ לא יותר. על זה מפוררים את הגבינה בשכבה אחידה ומהדגים היטב (בתמונה 1-2). מדליקים את הלהבה הרחבה ביותר בגז, ומקטינים את האש למינימום. פלטה חשמלית עדיפה. מניחים את המחבת על האש, ומזיזים אותה קצת מדי פעם, כך שהחום הישיר יגיע במשך הזמן לכל תחתית המחבת. נשמעים פצפוצי חמאה עדינים ועלה ריח עדין במטבח. הגבינה נמסה בהדרגה. כדי לראות מה קורה למטה, מרימים מדי פעם את השוליים בעזרת מרית עץ. כאשר האטריות הגיעו לצבע זהוב שחום, מורידים מהאש, מניחים צלחת על המחבת והופכים את הכנאפה. הגבינה תהיה עכשיו למטה (תמונה 3). יוצקים מיד את הסירופ הקר ומגישים (תמונה 4).
מגיש: m73
מקור: עיתון מקומי
שתף את המתכון