הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית מפורקת לפרחים
300 גרם בשר בקר טחון
1 בצלצל קצוץ דק מאד
1 שן שום קצוצה דק מאד
1 ביצה
¼ כוס לחם מפורר (ללא הקרום)
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל צ'ומה
קמח
1 ביצה טרופה
פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
טחינה גולמית
רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים לשלוש דקות ומוציאים החוצה.
מערבבים היטב את הבשר עם הבצל, השום, המלח, הלחם המפורר, הביצה והפלפל צ'ומה לתערובת אחידה. לכל פרח כרובית מצמידים מהצד האחורי כמות מספקת של תערובת בשר כך שמצד אחד רואים את הפרש של הכרובית ומצד שני מעין קציצת בשר. מחממים את השמן
טובלים כל כדור כרובית בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם (בסדר המתואר) ומכניסים לטיגון בשמן העמק עד להזהבה נאה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מסדרים את כדורי הכרובית על צלחת הגשה נאה. מזליפים מעל ממיץ הלימון, הטחינה הגולמית ורוטב הצ'ילי המתוק. מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
