הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי כרוב יפים (עדיפות לירוקים)
למילוי:
15 כפות אורז פרסי - שטוף ומסונן
1 בצל גדול
5 כפות שמן זית
2 כף אבקת מרק עוף
2 כפות צנוברים
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תבלין לשוורמה
4 כפות קטשופ
1 כף סויה
3 ספלים מים רותחים
לרוטב:
1 בצל קטן
3 קופסאות רסק עגבניות
4 ספלים מים
1/2 ספל קטשופ
כף מחוקה סוכר לבן
1 כף תערובת עשבי טיבול לפיצה (או: אורגנו + עלי בזיליקום קצוצים דק)
1 כף תערובת עשבי טיבול לדיפ (או: טימין + קורט פלפל טחון + קורט מלח)
(להכין חוט תפירה לקשירת הממולאים למשך הבישול)
אופן ההכנה
להסיר בזהירות 10 עלי כרוב יפים (לחתוך עם סכין חדה לרוחב בתחתית כל עלה כדי להפרידו מן הכרוב בשלמות) לחלוט במים רותחים עם מעט מלח - עד שהעלים םמתרככים ונעשים שקופים מעט. להוציא בזהירות וליבש על מגש.
אורז- לשטוף היטב עד שיתקבלו מים צלולים, להוציא את המים ע"י סינון במסננת.
להשחים בצל קצוץ ב- 5 כפות שמן זית בסיר קטן בינתיים להרתיח מים. להוסיף את האורז המסונן ולבחוש עם הבצל המושחם עד שמתיבש (בערך דקה) להוסיף 3 ספלי מים רותחים ולהנמיך לאש בינונית ולבשל 5 דקות עם ערבוב מפעם לפעם.
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב.
בסיר גדול (שיכיל בנוחיות 10 ממולאים) להשחים מעט בצל קצוץ בשמן זית ושאר מרכיבי הרוטב. לערבב ולהעביר 20 כפות מן הרוטב המוכן לתערובת האורז לפני מלוי.
למלא את עלי הכרוב ולסגור בצורת מעטפה מגולגלת (קפול קטן משני הצדדים וגלגול לאורך)
לקשור בחוט תפירה כל עלה מגולגל וממולא. לבשל את הממולאים ברוטב שהכננו מקודם -
20 דקות מן הרתיחה, על אש בינונית מכוסה חלקית.
להגיש עם הרוטב בנפרד. כל אחד יכול להוסיף.
מגיש:
מקור: אמא (שנויים שלי)
שתף את המתכון
