חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרוב ממולא באורז (בלי בשר)ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כרוב ממולא עפי"ר מכיל אורז, בשר טחון ותבלינים מבושל ברוטב. הפעם ויתרתי על הבשר br והתוצאה טעימה גם כן.
כרוב ממולא באורז (בלי בשר)ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כרוב ממולא עפי"ר מכיל אורז, בשר טחון ותבלינים מבושל ברוטב. הפעם ויתרתי על הבשר br והתוצאה טעימה גם כן.
הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי כרוב יפים (עדיפות לירוקים)
למילוי:
15 כפות אורז פרסי - שטוף ומסונן
1 בצל גדול
5 כפות שמן זית
2 כף אבקת מרק עוף
2 כפות צנוברים
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תבלין לשוורמה
4 כפות קטשופ
1 כף סויה
3 ספלים מים רותחים
לרוטב:
1 בצל קטן
3 קופסאות רסק עגבניות
4 ספלים מים
1/2 ספל קטשופ
כף מחוקה סוכר לבן
1 כף תערובת עשבי טיבול לפיצה (או: אורגנו + עלי בזיליקום קצוצים דק)
1 כף תערובת עשבי טיבול לדיפ (או: טימין + קורט פלפל טחון + קורט מלח)
(להכין חוט תפירה לקשירת הממולאים למשך הבישול)
אופן ההכנה
להסיר בזהירות 10 עלי כרוב יפים (לחתוך עם סכין חדה לרוחב בתחתית כל עלה כדי להפרידו מן הכרוב בשלמות) לחלוט במים רותחים עם מעט מלח - עד שהעלים םמתרככים ונעשים שקופים מעט. להוציא בזהירות וליבש על מגש.
אורז- לשטוף היטב עד שיתקבלו מים צלולים, להוציא את המים ע"י סינון במסננת.
להשחים בצל קצוץ ב- 5 כפות שמן זית בסיר קטן בינתיים להרתיח מים. להוסיף את האורז המסונן ולבחוש עם הבצל המושחם עד שמתיבש (בערך דקה) להוסיף 3 ספלי מים רותחים ולהנמיך לאש בינונית ולבשל 5 דקות עם ערבוב מפעם לפעם.
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב.
בסיר גדול (שיכיל בנוחיות 10 ממולאים) להשחים מעט בצל קצוץ בשמן זית ושאר מרכיבי הרוטב. לערבב ולהעביר 20 כפות מן הרוטב המוכן לתערובת האורז לפני מלוי.
למלא את עלי הכרוב ולסגור בצורת מעטפה מגולגלת (קפול קטן משני הצדדים וגלגול לאורך)
לקשור בחוט תפירה כל עלה מגולגל וממולא. לבשל את הממולאים ברוטב שהכננו מקודם -
20 דקות מן הרתיחה, על אש בינונית מכוסה חלקית.
להגיש עם הרוטב בנפרד. כל אחד יכול להוסיף.
מגיש: amitsur
מקור: אמא (שנויים שלי)
שתף את המתכון