הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
100 גרם חמאה / מרגרינה מחמאה
1 אשל % ½4
למילוי:
סלסלת פיטריות חתוכות או קופסאת שימורי פיטריות חתוכות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
כף אבקת מרק פיטריות
שמן לטיגון
לרוטב:
כוס מים רותחים
¼ כוס מי ברז
כף גדושה קורנפלור
כף אבקת מרק פיטריות
להברשה וזריה:
ביצה טרופה
שומשום/קצח וכד'
אופן ההכנה
בצק: מערבבים היטב את כל החומרים, עוטפים בניילון ומשהים במקרר שעה.
מילוי: מטגנים במחבת את הבצל לשקיפות, מוסיפים את הפיטריות לכ-3 דקות נוספות,
מוסיפים אבקת מרק בוחשים דקה ומסירים מהאש.
רוטב: שמים בקלחת מים רותחים, מוסיפים אבקת מרק פיטריות ובוחשים היטב
בכוס נפרדת שבה ¼ כוס מי ברז מוסיפים את הקורנפלור וממיסים בכפית,
מוזגים בזרם דק לתוך המים והאבקת מרק שבקלחת, בוחשים דקה-שתיים עד
שמסמיך ומסירים מהאש.
הרכבה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מניחים במרכז את המילוי ומגלגלים
לרולדה סוגרים היטב בצדדים, הופכים ומניחים על תבנית התנור מרופדת
בנייר אפיה, מברישים בביצה הטרופה, זורים שומשום/קצח... מכניסים
לתנור שחומם מראש ל-200°c , כ-45 דקות עד שמזהיב.
מגישים חם עם קערת הרוטב בצד.
מגיש:
מקור: עצמי מאולתר
שתף את המתכון
