חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרוכית ("שטרודל") תפוחים ופרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נכון," שטרודל" אמיתי מכינים מבצק עלים דקיק ורווי חמאה. אבל גם לבצק פריך , brפשוט וקל להכנה , יש פוטנציאל.
כרוכית ("שטרודל") תפוחים ופרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נכון," שטרודל" אמיתי מכינים מבצק עלים דקיק ורווי חמאה. אבל גם לבצק פריך , brפשוט וקל להכנה , יש פוטנציאל.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½2 כוסות קמח תופח אוסם
200 גרם מרגרינה
1 שמנת חמוצה 9%
¼ כוס סוכר
1 חלבון ביצה (לשמור על החלמון בצד)
למילוי:
200 גרם פרג טחון
4 תפוחי עץ ירוקים קלופים וקצוצים לקוביות
1 כוס דבש או סירופ מיפל
100 גרם חמאה
1 כוס צימוקים
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח והסוכר. חותכים את המרגרינה לקוביות ומוסיפים. מעבדים עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים , מחלקים לשני כדורים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים עד שלוש.
2. להכנת מילוי הפרג: מתיכים את החמאה ומוסיפים לסיר את כל חמרי המלוי. מערבבים היטב עד שכל הפרג מבריק.
3. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°c). מוציאים את הבצק מן המקרר ולשים אותו מעט על משטח מקומח. מרדדים כל חצי למלבן בעובי 2-3 מ"מ.
4. מורחים את המלוי על המלבנים (משאירים שוליים נקיים). מקפלים את השוליים הקצרים פנימה ואז מגלגלים לגלילים לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מניחים על תבנית מרופדת בניר
אפייה כאשר התפר של גליל כלפי מטה. יש להקפיד להשאיר רווח של 10 ס"מ לפחות בין הגלילים.
5. מערבבים את החלמון הביצה ששמרנו בצד, עם מעט מים ומורחים בו את הגלילים.
אופים (180°c) כ- 45 דקות עד הזהבה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: גיל חובב - מתכוני אוסם
שתף את המתכון