הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½2 כוסות קמח תופח אוסם
200 גרם מרגרינה
1 שמנת חמוצה 9%
¼ כוס סוכר
1 חלבון ביצה (לשמור על החלמון בצד)
למילוי:
200 גרם פרג טחון
4 תפוחי עץ ירוקים קלופים וקצוצים לקוביות
1 כוס דבש או סירופ מיפל
100 גרם חמאה
1 כוס צימוקים
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח והסוכר. חותכים את המרגרינה לקוביות ומוסיפים. מעבדים עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים , מחלקים לשני כדורים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים עד שלוש.
2. להכנת מילוי הפרג: מתיכים את החמאה ומוסיפים לסיר את כל חמרי המלוי. מערבבים היטב עד שכל הפרג מבריק.
3. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°c). מוציאים את הבצק מן המקרר ולשים אותו מעט על משטח מקומח. מרדדים כל חצי למלבן בעובי 2-3 מ"מ.
4. מורחים את המלוי על המלבנים (משאירים שוליים נקיים). מקפלים את השוליים הקצרים פנימה ואז מגלגלים לגלילים לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מניחים על תבנית מרופדת בניר
אפייה כאשר התפר של גליל כלפי מטה. יש להקפיד להשאיר רווח של 10 ס"מ לפחות בין הגלילים.
5. מערבבים את החלמון הביצה ששמרנו בצד, עם מעט מים ומורחים בו את הגלילים.
אופים (180°c) כ- 45 דקות עד הזהבה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: גיל חובב - מתכוני אוסם
שתף את המתכון
