חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כריך סלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כריך סלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 סלקים בינוניים
¼ כוס שמן זית
250 גרם שקדים קלופים פרוסים
3 שיני שום
1 צרור כוסברה
1 גליל פרומעז
1 כוס יין אדום
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
½ כוס שמנת מתוקה
2 כפיות עירית קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
שוטפים את הסלקים היטב במים. אופים את הסלקים בתבנית מכוסה יחד עם כוס מים בחום של 150 מעלות כשעה. מניחים לצינון. במעבד מזון טוחנים היטב את שמן הזית, השקדים, השום והכוסברה. מוסיפים את הפרומעז וממשיכים לטחון לקבלת מסה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את היין למחבת ומצמצמים כדי מחצית הכמות. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, שמנת ועירית. מבשלים להסמכה.
מקלפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקות.מורחים מחית בין הפרוסות וכך יוצרים כריך בעל חמש שכבות לכל סועד. מניחים על צלחת הגשה ויוצקים מהרוטב החם.
מגיש: dylam
מקור: שף ניר צוק ממסעדת קורדליה
שתף את המתכון