הוראות הכנה
מרכיבים
6 סלקים בינוניים
¼ כוס שמן זית
250 גרם שקדים קלופים פרוסים
3 שיני שום
1 צרור כוסברה
1 גליל פרומעז
1 כוס יין אדום
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
½ כוס שמנת מתוקה
2 כפיות עירית קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
שוטפים את הסלקים היטב במים. אופים את הסלקים בתבנית מכוסה יחד עם כוס מים בחום של 150 מעלות כשעה. מניחים לצינון. במעבד מזון טוחנים היטב את שמן הזית, השקדים, השום והכוסברה. מוסיפים את הפרומעז וממשיכים לטחון לקבלת מסה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את היין למחבת ומצמצמים כדי מחצית הכמות. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, שמנת ועירית. מבשלים להסמכה.
מקלפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקות.מורחים מחית בין הפרוסות וכך יוצרים כריך בעל חמש שכבות לכל סועד. מניחים על צלחת הגשה ויוצקים מהרוטב החם.
מגיש:
מקור: שף ניר צוק ממסעדת קורדליה
שתף את המתכון
