הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר:
2 ק"ג כתף בקר
¼ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית מלח
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית כמון
¼ כפית אבקת ג'ינג'ר
½ כוס שמן
מיץ מ-3 תפוזים
½1 כפות סוכר
לרוטב:
1/8 כף אבקת ג'ינגר
½ כף אבקת מרק עוף
1 כוס יין אדום מתוק
1 כף ריבת שזיפים
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב תאילנדי
אופן ההכנה
הכנת הבשר:
מעסים את נתח הבשר עם כורכום, פלפל, מלח, אגוז מוסקט, כמון ואבקת ג'ינג'ר.
מחממים במחבת ½ כוס שמן וסוגרים את הבשר מכל הצדדים.
לאחר מכן מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים אותו למשך שעתיים (רתיחה איטית ועדינה).
כשהנתח מוכן מקררים אותו ופורסים לפרוסות.
הכנת הרוטב:
ממיסים את הסוכר יחד עם מיץ התפוזים , מוסיפים את כל חומרי הרוטב למעט רוטב הצ'ילי והתאילנדי. ומערבבים עד שהרוטב מצטמצם.
מוסיפים את רוטב הצ'ילי והרוטב התאילנדי ומערבבים.
מוסיפים את פרוסות הבשר, אם חסרים נוזלים, מוסיפים מהמים שבושל בו הבשר.
מבשלים כ-30 דקות וזה מוכן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
