הוראות הכנה
מרכיבים
8 לבבות ארטישוק
30 גרם חמאה מומסת
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
2 ביצים קשות מעוכות ומפוררות
5-6 פילה אנשובי מעוכים ומפוררים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
כף שמן זית
לקישוט:
8 עלי חסה עגולה
תבנית אפייה רצוי מזכוכית חסין אש מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
1. מחממים מראש תנור אפייה לחום של 220°c
2. מורחים את לבבות הארטישוק בחמאה, מסדרים בתבנית אפייה, לוקחים מחצית מכמות
גבינת הפרמז'ן ומפזרים אל תוך הלבבות
3. אופים כ-10 דקות
4. מערבבים יחד את הביצים הקשות, פילה האנשובי והפטרוזיליה
5. מוציאים את תבנית הלבבות, ממלאים בתערובת הביצים, זולפים מעל כמה טיפות של שמן
זית, מפזרים את יתרת פירורי הגבינה
6. אופים למשך 5 דקות נוספות
7. מצננים מעט ומגישים על מצע עלי החסה
8. בתאבון
מגיש:
מקור: אחותי
שתף את המתכון
