הוראות הכנה
מרכיבים
¼2 כוסות קמח
2 ביצים
2 חלמונים
2 כפות רום, או קוניאק
2 חבילות סוכר וניל
1 כף חמאה, מומסת
½ כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
יוצרים גומה בקמח ומכניסים פנימה את כל החומרים, לשים לקבלת בצק אחיד וגמיש. עד שנוצר כדור.
מקמחים משטח עבודה ולשים עליו את הבצק כ 10 דקות. עד שהקמח נספג והבצק גמיש וחלק (אפשר במיקסר עם וו לישה)
מקררים שעתיים
מחממים שמן במחבת עמוקה. על משטח עבודה מקומח, מרדדים ¼ מהבצק עד שהוא דק כנייר, חותכים לרצועות ברוחב של 2 ס"מ כל רצועה קושרים כמו סרט או מעין שבלול מבולבל
ומטגנים כ 1-2 דקות עד הזהבה .
לפני הגשה מפזרים אבקת סוכר או דבש נוזלי (מחממים את הדבש לפני שיוצקים אותו על הלביבות) או רוטב פירות יער.
מגיש:
מקור: מאגר מתכוני חנוכה
שתף את המתכון
