חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות בטטה של אורנה ואלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש מסעדה מפורסמת בשינקין-ת"א שקוראים לה ליאורה ואלה, brהמנה הכי ידועה שלהם היא לביבות בטטה(אולי גם עם תפו"א)? brיש להן אפילו ספר מתכונים... brאודה לכם אם תוכלו לפרסם את המתכון brתודה
לביבות בטטה של אורנה ואלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש מסעדה מפורסמת בשינקין-ת"א שקוראים לה ליאורה ואלה, brהמנה הכי ידועה שלהם היא לביבות בטטה(אולי גם עם תפו"א)? brיש להן אפילו ספר מתכונים... brאודה לכם אם תוכלו לפרסם את המתכון brתודה
הוראות הכנה
מרכיבים
ללביבות (כ-30)
¼ 1 ק"ג בטטות (750 גרם לאחר קילוף ובישול)
2 כפיות רוטב סויה
¾ כוס (100 גרם קמח)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
חמאה לטיגון
לרוטב עירית:
¾ כוס גבעולי עירית קצוצים
¼ 1 מכלים (250 גרם ) שמנת חמוצה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
הלביבות:
קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים חמים (או מאדים) עד שהן רכות לגמרי . מניחים את הבטטות במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).
מעבירים את הבטטות לקערה, ומוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית - מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.
הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד. (אם משתמשים במיונז קנוי, רצוי להוסיף לרוטב מעט חרדל ולימון.)
הטיגון:
מחממים במחבת טפלון חמאה בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. בקפה אנחנו מזליפים את העיסה דרך שק זילוף. בבית מספיק להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית. מניחים על נייר סופג ומגישים עם הרוטב בצד.
אם לא אוכלים מיד, מכסים את הלביבות בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. מחממים את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), ונזהרים לא לייבש אותן. אי אפשר לחמם לביבות במיקרו.
מגיש: m73
מקור: אורנה ואלה
שתף את המתכון