הוראות הכנה
מרכיבים
4-תפוחי אדמה גדולים ומקולפים
1-בצל גדול
4-ביצים
2-כפות גדושות קמח תופח
1-כף אבקת מרק פטריות{אפשר עוף,פרווה}
¼-כפית פלפל גרוס
מלח לפי טעם
1-כפית פטרוזיליה יבשה{תבלין}
½-כפית פפריקה מתוקה
½-כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
לגרר בפומפיה גסה תפוחי אדמה ולסחוט עד כמה שאפשר מהנוזלים.
לגרר גם בצל ולהוסיף לתפוחי האדמה.
לתבל ולהוסיף קמח תופח, ביצים ולערבב היטב.
לחמם מחבת גדולה וכבדה, לצקת חצי מכמות השמן, לחמם.
בעזרת כף גדולה להניח 6 עיגולים שווים מהבלילה{לא תמיד יוצא ממש עיגול,לא נורא} ולטגן בשמן חם -3-2 דקות מכל צד על להבה בינונית עד שצבע הלביבות יהיו חומות.
להוסיף למחבת את השמן הנותר ולחזור על אותה פעולה עם שאר הבלילה.
להניח בכלי הגשה מרופד בנייר סופג.
להגיש חם.
חג שמח ומלא אור לכל בית ישראל.
מגיש:
מקור: מורה לכלכלת בית
שתף את המתכון
