הוראות הכנה
מרכיבים
3 ליטר חלב
1 מיכל יוגורט משובח
מלח
שמן זית
אופן ההכנה
1. מרתיחים את החלב בסיר גדול ומצננים עד שהחלב נעשה פושר. מוסיפים את היוגורט לסיר ומערבבים.
2. מכסים את הסיר במכסה או בבד ומשאירים אותו לעמוד לילה תמים מחוץ למקרר (לא לדאוג, זה לא יתקלקל...).
3. מרפדים מסננת בבד מוסלין או בבד חיתול, יוצקים לתוכה את התערובת ומניחים 7-6 שעות עד שהתערובת תתקשה. אפשר לתבל את הלבנה בבצל קצוץ, בפלפל גרוס, בצ`ילי חריף או בזעתר כדי לעשות את טעמה יותר מיוחד, אך צריך לעשות זאת לפני היציקה למסננת.
4. מוסיפים לגבינה כף שטוחה של מלח ומגישים בתוספת זילוף נדיב של שמן זית.
מגיש:
מקור: עמית אידלמן , אתר סקופ
שתף את המתכון
