הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס לוביה יבשה מושרית במי ברז כ- 30 דקות לפני הבישול ומסוננת מנוזלים
4 סטייקים של שניצל עגל חתוכים לקוביות בערך בגודל של 1X3 ס"מ (ניתן לחילופין להשתמש גם בבשר גולש או בשר כתף - במקרים אלה יש צורך בבישול ארוך יותר של הבשר)
1 בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום כתוש
מים כדי כיסוי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
½ כף אבקת מרק
½ כפית כורכום
מעט שמן
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן בסיר מוסיפים לו את הבצל ומשחימים מעט, לאחר ההשחמה מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן עד לסגירת הבשר, מוסיפים את הלוביה המושרית והמסוננת וממשיכים לערבב ולטגן עוד כ- 2 דקות, מוסיפים מים עד כדי כיסוי הבשר והלוביה ועוד קצת כך שגובה המים יהיה כ- 1 ס"מ מעל כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומורידים את הלהבה להכי נמוכה, בשלב זה יש צורך לכפות את הקצף הנוצר על פני המים. ממשיכים בבישול עוד כ- 30-35 דקות בסיר מכוסה, אם המים התייאדו יש צורך להוסיף עוד ממש מעט, (המים אמורים להיות קצת מתחת לגובה המרכיבים), לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות בסיר מכוסה, לאחר מכן מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים היטב, ממשיכים לבשל עוד כ- 5-7 דקות ומכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה כ- 5 דקות נוספות לפני ההגשה. מגישים בד"כ לצד אורז לבן.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
