חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לוביה יבשה עם בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קניתי חבילה של לוביה יבשה ולא היה לי מושג איך להתחיל לבשל איתה, חיפשתי מתכונים ואף אחד לא נראה לי מתאים, לכן החלטתי לבשל על פי טעמי וזה מה שיצא. מתכון מומלץ בחום, טעים מאוד.
לוביה יבשה עם בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קניתי חבילה של לוביה יבשה ולא היה לי מושג איך להתחיל לבשל איתה, חיפשתי מתכונים ואף אחד לא נראה לי מתאים, לכן החלטתי לבשל על פי טעמי וזה מה שיצא. מתכון מומלץ בחום, טעים מאוד.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס לוביה יבשה מושרית במי ברז כ- 30 דקות לפני הבישול ומסוננת מנוזלים
4 סטייקים של שניצל עגל חתוכים לקוביות בערך בגודל של 1X3 ס"מ (ניתן לחילופין להשתמש גם בבשר גולש או בשר כתף - במקרים אלה יש צורך בבישול ארוך יותר של הבשר)
1 בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום כתוש
מים כדי כיסוי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
½ כף אבקת מרק
½ כפית כורכום
מעט שמן
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן בסיר מוסיפים לו את הבצל ומשחימים מעט, לאחר ההשחמה מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן עד לסגירת הבשר, מוסיפים את הלוביה המושרית והמסוננת וממשיכים לערבב ולטגן עוד כ- 2 דקות, מוסיפים מים עד כדי כיסוי הבשר והלוביה ועוד קצת כך שגובה המים יהיה כ- 1 ס"מ מעל כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומורידים את הלהבה להכי נמוכה, בשלב זה יש צורך לכפות את הקצף הנוצר על פני המים. ממשיכים בבישול עוד כ- 30-35 דקות בסיר מכוסה, אם המים התייאדו יש צורך להוסיף עוד ממש מעט, (המים אמורים להיות קצת מתחת לגובה המרכיבים), לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות בסיר מכוסה, לאחר מכן מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים היטב, ממשיכים לבשל עוד כ- 5-7 דקות ומכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה כ- 5 דקות נוספות לפני ההגשה. מגישים בד"כ לצד אורז לבן.
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון