הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
1 פלפל ירוק קצוץ בינוני
1 בצל בינוני קצוץ בינוני
8 עגבניות בינוניות בשלות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית ריחן יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מיורן יבש
1 כפית מרווה מפוררת
5 - 6 שיני שום קצוצים דק
3 כוסות מים
מלח
1/3 כוס שמן זית
שאר המצרכים:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 חבילה של עלי לזניה (ברילה)
תבנית אלומיניום גדולה
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצל והפלפל עד שיתרככו. להוסיף את השום ולטגן עד שיזהיב.
2. להוסיף את הפפריקה ושאר התבלינים ולערבב. להוסיף את העגבניות להרתיח ולבשל כ - 5 דקות, להוסיף את המים ולבשל כ - 10 דקות. לרסק.
3. לצקת מהרוטב על תחתית התבנית ולסדר עליו עלים ללא כל רווח. על העלים לפזר בשר ועליו לצקת מהרוטב. עליו לסדר שיכבה חדשה של עלים ושוב בשר ורוטב... וכך עד שכל הבשר יגמר. שיכבה עליונה תהייה של עלים ועליהם חייבים לצקת כמות נדיבה של רוטב.
4. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות ולאפות כ 40 דקות. לבדוק שהעלים העליונים רכים ולא התייבשו מהאפיה.
5. לחתוך לריבועים ולהגיש חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
