הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' לזניה ללא צורך בבישול מוקדם
4 שיני שום כתושים
800 גר עגבניות חתוכות מקופסת שימורים
1 קופסת שימורים פיטריות שמפניון חתוכות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
1 חב' שמנת מתוקה
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
500 גרם בשר בקר טחון
מלח פלפל אורגנו
אופן ההכנה
1. משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפיטריות עד שכל הנוזלים מתאדים.
2. מוסיפים את השמן זית ,בצל,שום וממשיכים לטגן עוד כדקה שתיים.
4. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עוד כחמש דקות.
5. מוסיפים את העגבניות כולל הנוזל של קופסת השימורים ומערבבים,מוסיפים מלח פלפל וארוגנו.
6.מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד 3-4 דקות.
7. משמנים תבנית,מסדרים עליה עלי לזניה ועליה שמים שכבה של הרוטב ,מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה ורוטב (ניתן לעשות עוד שכבה) מעל לשפוף את כל הנוזלים ולכסות בגבינה צהובה.
8. אופים בתנור 170 מעלות למשך 25-30 דקות.
9.מקררים את הלזניה היטב,לחתוך ואז לחמם שוב כדי שלא תתפרק.
10. בתאבון....
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
