הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות פטריות מכל הסוגים
חמאה/שמן
עלי לזניה
2 כפות רוטב פסטו
1/2 1 מיכלי שמנת
גבינה צהובה להקרמה או פרמזן משובח או צהובה ומוצרלה
אופן ההכנה
מקפיצים בסיר את הפטריות בחמאה ומעט שמן עד שהפטריות מתרככות
מוסיפים את השמנת והפסטו לפטריות ומבשלים כרבע שעה
מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
משמנים את התבנית בשמן זית
שמים שכבה של לזניה, כמות נדיבה מהרוטב המשובח (ככל שיהיה יותר רוטב על העלים הם יתבשלו ויתרככו) מעט מהגבינה וחוזר חלילה כשלוש שכבות
בשכבה האחרונה שמים רוטב עם פחות פטריות ויותר שמנת ומפזרים מעל שכבה נדיבה של הגבינה
אופים מכוסה בנייר כסף כ 45 דקות בחום בינוני עד שהעלים מתבשלים
מסירים את הנייר ואופים עד להשחמת החלק העליון.
מגיש:
מקור: קרני דותן תומר
שתף את המתכון
