חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להשתמש ברוטב בשמל במקום בשמנת
לזניה פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להשתמש ברוטב בשמל במקום בשמנת
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות פטריות מכל הסוגים
חמאה/שמן
עלי לזניה
2 כפות רוטב פסטו
1/2 1 מיכלי שמנת
גבינה צהובה להקרמה או פרמזן משובח או צהובה ומוצרלה
אופן ההכנה
מקפיצים בסיר את הפטריות בחמאה ומעט שמן עד שהפטריות מתרככות
מוסיפים את השמנת והפסטו לפטריות ומבשלים כרבע שעה
מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
משמנים את התבנית בשמן זית
שמים שכבה של לזניה, כמות נדיבה מהרוטב המשובח (ככל שיהיה יותר רוטב על העלים הם יתבשלו ויתרככו) מעט מהגבינה וחוזר חלילה כשלוש שכבות
בשכבה האחרונה שמים רוטב עם פחות פטריות ויותר שמנת ומפזרים מעל שכבה נדיבה של הגבינה
אופים מכוסה בנייר כסף כ 45 דקות בחום בינוני עד שהעלים מתבשלים
מסירים את הנייר ואופים עד להשחמת החלק העליון.
מגיש: gilai
מקור: קרני דותן תומר
שתף את המתכון