הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת עלי לזניה ללא בישול מוקדם
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
5 עגבנית
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
250 מ"ל שמנת לבישול
100 גרם גבינת צד'ר מגוררת
100 גרם גבינת טל העמק מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת קצ'קבל עיזים מגוררת
150 גרם גבינת עמק מגוררת
חבילת בזיליקום קצוץ
חבילת עירית קצוצה
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
צרור אורגנו קטן קצוץ (אם לא מוצאים אז כפית אורגנו יבש)
4 כפות רסק עגבניות
4 כפות סוכר דמררה
כף פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-160 מעלות.
לגרר את העגבניות על פומפיה
להזהיב את הבצל עם השמן והחמאה, להוסיף את הפטריות לטיגון קל, להוסיף את השום, העגבניות המגוררות, המים, הרסק, הסוכר וכל התבלינים. לבשל כ-20 דקות, להוסיף שמנת ולתקן תיבול.
לבשל עד שהרוטב מסמיך.
לערבב 50 גרם מגבינת העמק עם 100 גרם פרמזן (לשכבה האחרונה) ולשים בצד
בקערה נפרדת לערבב את כל שאר הגבינות.
לסדר את עלי הלזניה בתבנית (גודל של תבנית חד פעמית בינונית), מעל לצקת שליש מהרוטב (שיכסה טוב טוב את העלה!), לפזר מחצית מתערובת הגבינות ולסגור עם עלה לזניה. לצקת שליש נוסף מהרוטב, לפזר את המחצית השנייה של הגבינות. לסדר שכבה שלישית של עלי לזניה, לצקת את שארית הרוטב ולפזר את תערובת הפרמזן והעמק.
לאפות כ-45 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
