חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה פטריות ועשבי תיבול מעלפת!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה שמוכבת מכל מיני מתכונים שקראתי. לקחתי את מה שאהבתי והוספתי את הטאץ' שלי ו... brיצאה לזניה סוףףף! brמומלץ מאוד להכין את הלזניה יום מראש. היא הרבה יותר טעימה אחרי מנוחה של לילה 😉
לזניה פטריות ועשבי תיבול מעלפת!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה שמוכבת מכל מיני מתכונים שקראתי. לקחתי את מה שאהבתי והוספתי את הטאץ' שלי ו... brיצאה לזניה סוףףף! brמומלץ מאוד להכין את הלזניה יום מראש. היא הרבה יותר טעימה אחרי מנוחה של לילה 😉
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת עלי לזניה ללא בישול מוקדם
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
5 עגבנית
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
250 מ"ל שמנת לבישול
100 גרם גבינת צד'ר מגוררת
100 גרם גבינת טל העמק מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת קצ'קבל עיזים מגוררת
150 גרם גבינת עמק מגוררת
חבילת בזיליקום קצוץ
חבילת עירית קצוצה
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
צרור אורגנו קטן קצוץ (אם לא מוצאים אז כפית אורגנו יבש)
4 כפות רסק עגבניות
4 כפות סוכר דמררה
כף פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-160 מעלות.
לגרר את העגבניות על פומפיה
להזהיב את הבצל עם השמן והחמאה, להוסיף את הפטריות לטיגון קל, להוסיף את השום, העגבניות המגוררות, המים, הרסק, הסוכר וכל התבלינים. לבשל כ-20 דקות, להוסיף שמנת ולתקן תיבול.
לבשל עד שהרוטב מסמיך.
לערבב 50 גרם מגבינת העמק עם 100 גרם פרמזן (לשכבה האחרונה) ולשים בצד
בקערה נפרדת לערבב את כל שאר הגבינות.
לסדר את עלי הלזניה בתבנית (גודל של תבנית חד פעמית בינונית), מעל לצקת שליש מהרוטב (שיכסה טוב טוב את העלה!), לפזר מחצית מתערובת הגבינות ולסגור עם עלה לזניה. לצקת שליש נוסף מהרוטב, לפזר את המחצית השנייה של הגבינות. לסדר שכבה שלישית של עלי לזניה, לצקת את שארית הרוטב ולפזר את תערובת הפרמזן והעמק.
לאפות כ-45 דקות.
מגיש: מאיה ג.
מקור:
שתף את המתכון