הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול פרוס לאורך
2 חלבונים
1 פלל ירוק
2 פלפלים כתומים
1 בצל פרוס לטבעות
1 בצל קצוץ דק
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
500 גרם תרד
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כפית שום כתוש
רבע כוס שמן
1 עגבנייה פרוסה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 גבעול בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) קצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות
2 עלי ריחן קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
קולים את הפלפלים בתנור יחד עם הבצל הפרוס. קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות עבות.
מחממים את השמן במחבת. טובלים את פרוסות החציל בחלבוני הביצה ומטגנים להשחמה נאה. מוציאים מהמחבת ומנחים בצד על נייר סופג. מטגנים בשמן שנותר את הבצל הקצוץ עם פלפל הצ'ילי. לאחר השחמה קלה מוסיפים את הפטריות ומחצית מכמות עלי התרד ומערבבים יחד. לאחר שהעלים מתרככים מוסיפים את רסק העגבניות, מעט מלח ופלפל וכוס מים ומערבבים היטב. מוסיפים את הריחן הקצוץ ואת יתרת התרד ומבשלים יחד כעשר דקות.
בתבנית מסדרים שכבה של חצילים. מעל מסדרים את הפלפלים הקלויים. מעל יוצקים את תכולת תערובת התרד (כאשר משאירים כשתי כפות מהרוטב בצד). מעל מסדרים את הבצל הקלוי ומפזרים את הבצל הירוק ורבע מכמות הגבינה. מסדרים מעל את החצילים הנותרים. מעל החצילים מסדרים את פרוסות העגבנייה ויוצקים מעליה את הרוטב שהשארנו בצד. מפזרים את יתרת הגבינה מעל ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
