חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה של האלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם תתעמו תבינו למה זה לא סתם לזניה אלה לזניה של האלים הטעם פשוט ממממממממ
לזניה של האלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם תתעמו תבינו למה זה לא סתם לזניה אלה לזניה של האלים הטעם פשוט ממממממממ
הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם בשר טחון
עלי לזניה
בצל גדול
400 גרם עגבניות קטושות (בשימורים) או רסק אבל פחות ממומלץ
2 עגבניות
ליטר חלב
70 גרם חמאה
4 כפות קמח
(קורנפלאור במידת הצורך)
רבע כוס יין לבן
גבינת מוצרלה כמה שיותר יותר טעים
אופן ההכנה
מכינים רוטב בולנז:
מטגנים את הבצל עד שמזהיב ושמים בצד.
מטגנים את הבשר תוך כדי לחיצות עם מזלג כדי לפורר את הבשר לכמה שיותר חלקים קטנים, שלא יהיה בגוש גדול
שהבשר מוכן מוסיפים את העגבניות הקטושות ביחד עם העגבניות הרגילות חתוחות לריבועים ואת הבצל וכ3 כוסות מים ונותנים לזה להתבשל ולהצטמצם. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.
רוטב בשמל:
ממיסים את החמאה עם הקמח ואז מוסיפים את החלב בהדרגה כל פעם קצת כדי שישאר מרקם סמיך (במידה ובסוף בעט ערבוב לא רואים את העקבות של הכף להוסיף קורנפלאור עם מים שעורבבו מראש.
שילוב:
שמים שכבה של הרוטב הלבן ואז עלי לזניהאחרכך בשר שוב רוטב שוב עלים כך שלא יהיו יותר משתי קומות של בשר אחרת הטעם של הבצק יהיה מודגש מידי לבסוף שכבה של עלי לזניה רוטב ומעל זה לפזר גבינת מוצרלה רטובה.
לשים בתנור כ45 דקות מכוסה בנייר כסף ועוד 5-10 דקות בלי הנייר.
מגיש: דורון וייס
מקור:
שתף את המתכון