הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם בשר טחון
עלי לזניה
בצל גדול
400 גרם עגבניות קטושות (בשימורים) או רסק אבל פחות ממומלץ
2 עגבניות
ליטר חלב
70 גרם חמאה
4 כפות קמח
(קורנפלאור במידת הצורך)
רבע כוס יין לבן
גבינת מוצרלה כמה שיותר יותר טעים
אופן ההכנה
מכינים רוטב בולנז:
מטגנים את הבצל עד שמזהיב ושמים בצד.
מטגנים את הבשר תוך כדי לחיצות עם מזלג כדי לפורר את הבשר לכמה שיותר חלקים קטנים, שלא יהיה בגוש גדול
שהבשר מוכן מוסיפים את העגבניות הקטושות ביחד עם העגבניות הרגילות חתוחות לריבועים ואת הבצל וכ3 כוסות מים ונותנים לזה להתבשל ולהצטמצם. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.
רוטב בשמל:
ממיסים את החמאה עם הקמח ואז מוסיפים את החלב בהדרגה כל פעם קצת כדי שישאר מרקם סמיך (במידה ובסוף בעט ערבוב לא רואים את העקבות של הכף להוסיף קורנפלאור עם מים שעורבבו מראש.
שילוב:
שמים שכבה של הרוטב הלבן ואז עלי לזניהאחרכך בשר שוב רוטב שוב עלים כך שלא יהיו יותר משתי קומות של בשר אחרת הטעם של הבצק יהיה מודגש מידי לבסוף שכבה של עלי לזניה רוטב ומעל זה לפזר גבינת מוצרלה רטובה.
לשים בתנור כ45 דקות מכוסה בנייר כסף ועוד 5-10 דקות בלי הנייר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
