חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזנית גבינות של שגב משה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזנית גבינות מדהימה עוקצנית משהו מתאימה לארוח
לזנית גבינות של שגב משה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזנית גבינות מדהימה עוקצנית משהו מתאימה לארוח
הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות של עלי לזניה ברילה למשקיענים תוצרת בית ראה מתכון מצורף מטה
למילוי:
500 גרם גבינות שמנות (מומלץ לשלב מגוון גבינות, לקבלת טעם עשיר.
יש להשתמש בגבינות בעל מרקם קשה ולא רך כמו גבינות שמנת למריחה,
עדיף גבינת עיזים). כגון ברי, קממבר וכו'
1 כוס מלאה בצמחי תבלין טריים וקצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק ,אורגנו).
1כוס מלאה בזיתים ירוקים משובחים ומגולענים קצוצים דק מאוד.
2 ביצים שלמות.
½ כוס מלאה בפירורי לחם גסים.
לרוטב:
½ ליטר רוטב פסטה עגבניות, האהוב עליכם !
הרוטב לא צריך להיות מורכב אלא פשוט וטעים (אפשר גם רוטב מוכן מהחנות).
אופן ההכנה
למלית:
מערבבים את כל הרכיבים למעט פירורי הלחם בתוך קערה ע"י מיקסר יד או כל כלי חשמלי,
אשר יכול לתת מענה זהה.
מוסיפים את הפירורים, טועמים ומשלימים טעם עם מעט מלח ופלפל לבן.
מניחים בצד את העלים, מומלץ (אך לא חובה) לבשל במים רותחים ולקרר
מיד במי קרח (לשמירת העלים פרודים ולא דביקים).
הכנת הלזניה:
מבשלים את עלי הלזניה אחד אחד במים רותחים, על מנת שלא ידבקו אחד לשני
ומיד מעבירים אותם למי קרח העלים צריכים להתבשל במים לא יותר משבע דקות .
על תבנית אפייה מלבנית או מרובעת (עדיף עם ציפוי טפלון)
מניחים שיכבה של 2 ס"מ עם רוטב עגבניות
מעל מניחים שיכבה עסיסית של מלית גבינות וחוזר חלילה
מעל מניחים עוד מעט רוטב ושוב מניחים שכבה של עלים
לבסוף מניחים שיכבה של עלי לזניה ומעל כמות נכבדת של רוטב .
מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש ל-160°c למשך שעה .
לאחר שעה מוציאים החוצה מהתנור מפזרים גבינה צהובה ומחזירים לעוד מספר דקות
עד לגוון זהוב
מצננים למשך מחצית השעה- ניתן גם להגיש ישר אך השכבות יכולות להחליק ....שימו לב !!!
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: שגב משה
שתף את המתכון