הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות של עלי לזניה ברילה למשקיענים תוצרת בית ראה מתכון מצורף מטה
למילוי:
500 גרם גבינות שמנות (מומלץ לשלב מגוון גבינות, לקבלת טעם עשיר.
יש להשתמש בגבינות בעל מרקם קשה ולא רך כמו גבינות שמנת למריחה,
עדיף גבינת עיזים). כגון ברי, קממבר וכו'
1 כוס מלאה בצמחי תבלין טריים וקצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק ,אורגנו).
1כוס מלאה בזיתים ירוקים משובחים ומגולענים קצוצים דק מאוד.
2 ביצים שלמות.
½ כוס מלאה בפירורי לחם גסים.
לרוטב:
½ ליטר רוטב פסטה עגבניות, האהוב עליכם !
הרוטב לא צריך להיות מורכב אלא פשוט וטעים (אפשר גם רוטב מוכן מהחנות).
אופן ההכנה
למלית:
מערבבים את כל הרכיבים למעט פירורי הלחם בתוך קערה ע"י מיקסר יד או כל כלי חשמלי,
אשר יכול לתת מענה זהה.
מוסיפים את הפירורים, טועמים ומשלימים טעם עם מעט מלח ופלפל לבן.
מניחים בצד את העלים, מומלץ (אך לא חובה) לבשל במים רותחים ולקרר
מיד במי קרח (לשמירת העלים פרודים ולא דביקים).
הכנת הלזניה:
מבשלים את עלי הלזניה אחד אחד במים רותחים, על מנת שלא ידבקו אחד לשני
ומיד מעבירים אותם למי קרח העלים צריכים להתבשל במים לא יותר משבע דקות .
על תבנית אפייה מלבנית או מרובעת (עדיף עם ציפוי טפלון)
מניחים שיכבה של 2 ס"מ עם רוטב עגבניות
מעל מניחים שיכבה עסיסית של מלית גבינות וחוזר חלילה
מעל מניחים עוד מעט רוטב ושוב מניחים שכבה של עלים
לבסוף מניחים שיכבה של עלי לזניה ומעל כמות נכבדת של רוטב .
מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש ל-160°c למשך שעה .
לאחר שעה מוציאים החוצה מהתנור מפזרים גבינה צהובה ומחזירים לעוד מספר דקות
עד לגוון זהוב
מצננים למשך מחצית השעה- ניתן גם להגיש ישר אך השכבות יכולות להחליק ....שימו לב !!!
מגיש:
מקור: שגב משה
שתף את המתכון
