חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם שחום עם ניחוח נפלא של אגוזים!
לחם אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם שחום עם ניחוח נפלא של אגוזים!
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק מקדים:
כוס קמח
1/4 כפית שמרים
כוס מים פושרים
כ 600 גרם קמח לחם או קמח רגיל בתוספת כף גלוטן
1 כפית שמרים יבשים
כוס אגוזים
2 כפות סוכר חום
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן
מים
אופן ההכנה
מכינים לילה קודם בצק מקדים, מערבבים את החומרים בקערה ומכסים בניילון נצמד. התערובת תתפח ותהיה נקבובית.
להכנת הלחם:
טוחנים דק את האגוזים עם מעט קמח. תוספת הקמח מאפשרת לטחון את האגוזים לאבקה דקה ויבשה.
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם 1 כפית שמרים יבשים, סוכר, מלח ואגוזים טחונים.
מוסיפים את הבצק המקדים והשמן לתערובת החומרים היבשים ומפעילים את המיקסר במהירות איטית. מוסיפים מים פושרים לפי הצורך עד ליצירת בצק גמיש ולא דביק.
מתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את גודלו.
לשים לישה שניה את הבצק (אני מעדיף ללוש אותו בידים על השיש), יוצרים צורת כיכר מוארכת ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
חותכים חתכים אלכסוניים בכיכר ומפזרים מעט קמח. אפשר למרוח את הכיכר בביצה טרופה ולפזר אגוזים שבורים.
בלישה השניה אפשר להוסיף לבצק אגוזים שבורים.
אפשר לדלג על השלב של הבצק המקדים ולהשתמש בכף וחצי שמרים יבשים.
מגיש: imgold
מקור: עצמי
שתף את המתכון