הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח ללחם (שטיבל מס' 2) או קמח רגיל
30 גר' שמרית או 11 גר' שמרי פלא
100 גר' חמאה רכה
1 ביצה
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
¼1 כוסות חלב פושר
100 גר' אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה
מנפים את שני סוגי הקמח לקערה. מערבבים פנימה שמרים, חמאה, ביצה, סוכר ומלח
(אני מערבבת בנפרד שמרים עם כף קמח וסוכר ומתסיסה בכוס במקום חמים ורק אח"כ מוסיפה לשאר החומרים)
מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך ערבוב, לבצק חלק ואחיד. על משטח מקומח לשים כ-10 דק'. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת, ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, עד להכפלת נפח.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מפזרים את האגוזים על משטח העבודה, שמים את הבצק מעל, ולשים כ- 10 דק', עד שמקבלים בצק אחיד משובץ באגוזים. מעצבים כיכר עגולה, חורצים בה X, מעבירים לתבנית מקומחת, מכסים במגבת, ומתפיחים שוב כ- 20 דק'.
מנפים מעל הכיכר מעט קמח, ואופים 30 דק'. מרססים מעל הכיכר מעט מים, ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דק', עד שזהובה.
מקררים, וזהו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
