חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם אגוזים כפרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם אגוזים כפרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח ללחם (שטיבל מס' 2) או קמח רגיל
30 גר' שמרית או 11 גר' שמרי פלא
100 גר' חמאה רכה
1 ביצה
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
¼1 כוסות חלב פושר
100 גר' אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה
מנפים את שני סוגי הקמח לקערה. מערבבים פנימה שמרים, חמאה, ביצה, סוכר ומלח
(אני מערבבת בנפרד שמרים עם כף קמח וסוכר ומתסיסה בכוס במקום חמים ורק אח"כ מוסיפה לשאר החומרים)
מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך ערבוב, לבצק חלק ואחיד. על משטח מקומח לשים כ-10 דק'. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת, ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, עד להכפלת נפח.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מפזרים את האגוזים על משטח העבודה, שמים את הבצק מעל, ולשים כ- 10 דק', עד שמקבלים בצק אחיד משובץ באגוזים. מעצבים כיכר עגולה, חורצים בה X, מעבירים לתבנית מקומחת, מכסים במגבת, ומתפיחים שוב כ- 20 דק'.
מנפים מעל הכיכר מעט קמח, ואופים 30 דק'. מרססים מעל הכיכר מעט מים, ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דק', עד שזהובה.
מקררים, וזהו.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון