הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1ק"ג-קמח לבן מנופה
1-כף סוכר
1-כפית שטוחה מלח
4-כוסות מים פושרים
25-גרם מרגרינה רכה
25-גרם שמרית
¼ -כוס שמן זית
תוספות 1:
צרור קטן של שמיר קצוץ טרי
6-שיני שום, 3 קצוצות,3 כתושות
תוספת 2:
1-פלפל אדום קצוץ
1-פלפל צהוב קצוץ
1-פלפל צילי ירוק קצוץ
2-שני שום קצוצות
תוספת 3:
50-גרם זעתר
¼ -כוס שמן זית
תוספת 4:
2-בצלים קצוצים ומטוגנים
250-גרם פטריות קצוצות ומטוגנות
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לצקת בקערה מים, להוסיף מרגרינה, מלח וסוכר, לערבב היטב.
להוסיף ½ מכמות הקמח ומעל לפזר שמרית, ללוש בצק ולהוסיף בהדרגה את הקמח הנותר.
הבצק מוכן כשהוא רך, גמיש ולא נדבק לידיים{אפשר ללוש במערבל}, לכסות להתפחה שעה.
לשמן בשמן זית משטח עבודה ולחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים.
לגלגל כל חלק לעיגול ולכסות שוב לחצי שעה.
לרפד תבנית אפיה גדולה בנייר ולשמן מעט את הנייר.
לשטח את עיגולי הבצק{יש צורך בשתי תבניות} בצורת ביצה לעובי של 2 ס"מ, 2 בכל תבנית ולפזר מעל תוספת שבחרתם.
לאפות בתנור מחומם ל- 200°c במשך 15 דקות או עד שמקבל צבע חום בהיר.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
