הוראות הכנה
מרכיבים
25 גרם שמרים (½ חבילה "שמרית")
½3 כוסות מים פושרים.
1 כף מלח.
2 כפות סוכר
חבילה קמח רגיל לבן.
אופן ההכנה
מנפים את הקמח. מוספים בצד אחד בתוך גומה את המלח ובעוד גומה את הסוכר.
בצד השני לעשות גומה נוספת להוסיף את השמרים (שלא יהיה מגע בין המלח והשמרים)
להוסיף את המים בהדרגה על המלח והסוכר ולערבב גם השמרים. ללוש 5 דקות ולהניח
לתפיחה ½ שעה בערך. עלי לציין שהבצק יוצא דביק! לא להוסיף קמח. כך צריך להיות!!
אחרי ½ שעה ללוש שוב עם קצת שמן על הידיים. להניח שוב 20 דקות להתפחה נוספת.
לאחר ההתפחה השניה לקחת גוש בצק כוצונכם וליצור מעין פיתה בקוטר הרצוי להניח על נייר אפייה לתת ללחמים לתפוח שוב ל 20 דקות ולהכניס לתנור 180°c כ-20 דקות בערך. להתיז מדי פעם מים על הלחם שבתנור לציפוי פריך.
בהצלחה!!!
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון
