חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם לבן כמו פעם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם לבן, הכי פשוט, כמו פעם. עם קרום מתפצח. הכי טעים עם חמאה, עם גבינה לבנה, או ליד חריימה פראי. ביג ג'ק כותב מתכונים נפלאים, וזה אחד מהם.
לחם לבן כמו פעם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם לבן, הכי פשוט, כמו פעם. עם קרום מתפצח. הכי טעים עם חמאה, עם גבינה לבנה, או ליד חריימה פראי. ביג ג'ק כותב מתכונים נפלאים, וזה אחד מהם.
הוראות הכנה
מרכיבים
4.5 כוסות קמח לחם (מס' 2 של שטיבל)
400 מ"ל מים פושרים
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1 כף מלח
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים ולשים לפחות 10 דקות עד שמתקבל כדור בצק חלק, רך וגמיש.....אפילו אם מעט דביק זה בסדר גמור.
מתפיחים כחצי שעה בקערה מקומחת ומכוסה במגבת לחה.
מקמחים משטח עבודה ועם האגרוף מוציאים את האויר מהבצק......מקפלים את דפנות הבצק מהחוץ כלפי המרכז ויוצרים כדור או גליל.
מניחים לתפיחה כשחיבור הדפנות נמצא בתחתית.
מכסים במגבת יבשה ומתפיחים לפחות שעה עד להכפלת הנפח.
מפזרים מעט קמח על הבצק וחורצים חריצים בחלקו העליון.
מכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות, עדיף על אבן שאמוט אבל בהחלט אפשרי גם על תבנית התנור.
שופכים כוס וחצי מים לכלי מתכת או קרמי בתחתית התנור ליצירת אדים.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהכיכר משחימה.
ב-5 דקות האחרונות של האפייה רצוי לפתוח מעט את דלת התנור וזה יעזור לקבל קרום יותר קשיח.
מגיש: גן-עדן
מקור: https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1230657
שתף את המתכון