הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם קמח לבן מנופה
1 כף שמרים
½ כף סוכר
קורט מלח
½1 כוסות מים
¼ כוס שמן
לכבד: 400 גרם כבד עוף
2 בצלים פרוסים דק
¼ כוס שמן
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
לחצילים: 1 חציל פרוס לעיגולים
שמן זית
מלח גס
מספר עלי רוזמרין קצוצים דק
אופן ההכנה
לחצילים: מערבבים היטב שמן עם מלח ורוזמרין. מברישים את החצילים היטב משני הצדדים ומניחים על תבנית אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד 40 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
לבצק: מערבבים היטב את כל החומרים לקבלת בצק מעט רטוב ודי דביק. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים בבית במשך כשעה וחצי.
לכבד: מחממים שמן במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל למחבת ומאדים כדקה. מוסיפים את הכבד, המלח והפלפל ומטגנים היטב מכל צד.
מניחים את הכבד המטוגן עם הבצל על משטח העבודה יחד עם החצילים. בעזרת סכין גדולה וכבדה קוצצים היטב את הכבד והחצילים גם יחד לקבלת מעין סלט כבד קצוץ די דק.
לוקחים קצת פחות ממחצית כמות הבצק ומשטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. על משטח הבצק מניחים את תערובת הכבד והחצילים. מכסי ביתרת הבצק. בשלב זה ניתן לפזר מעל הלחם מלח גס, קצח ו/או שומשום לבן ושחור. מכניסים את הלחם לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כחצי שעה.
פורסים ומגישים חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
